ManFcG 1 Opublikowano 28 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2020 Siemka, mam mały problem w skrypcie skrypt on script load: if folder "plugins/Skript/man++" doesn't exists: send "Nie odnaleziono folderu ""man++""!" to console send "Tworzenie..." to console create folder "plugins/Skript/man++" send "Folder ""man++"" zostal pomyslnie utworzony!" to console if file "plugins/Skript/man++/config.yml" doesn't exists: send "Nie znaleziono pliku ""config.yml""!" to console send "Tworzenie..." to console create file "plugins/Skript/man++/config.yml" errory: [16:46:26 ERROR]: can't understand this condition: 'folder "plugins/Skript/man++" doesn't exists' (podstawowy.sk, line 11: if folder "plugins/Skript/man++" doesn't exists:') [16:46:26 ERROR]: can't understand this condition: 'file "plugins/Skript/man++/config.yml" doesn't exists' (podstawowy.sk, line 18: if file "plugins/Skript/man++/config.yml" doesn't exists:') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 THEzombiePL 9 Opublikowano 28 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2020 (edytowane) polecam użyć dodatku skript-yaml on load: load yaml "plugins/Test/config.yml" as "config" if yaml value "test" from "config" is not set: set yaml value "test" from "config" to "Ja tylko sprawdzam :)" save yaml "config" Ten kod po załadowaniu skryptu sprawdza czy jest ustawiona dana wartość z "configu", jeśli jest nieustawiona, to automatycznie utworzy folder "Test" oraz plik yaml, czyli w tym przypadku "config.yml", ustawi zmienną "Test" z "configu" na "Ja tylko sprawdzam :)". Mam nadzieję, że w jakiś sposób ci pomogłem Edytowane 28 czerwca 2020 przez THEzombiePL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1 951 Opublikowano 28 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2020 on script load: if skutil folder "plugins/Skript/man++" doesn't exists: send "Nie odnaleziono folderu ""man++""!" to console send "Tworzenie..." to console skutil create folder "plugins/Skript/man++" send "Folder ""man++"" zostal pomyslnie utworzony!" to console if skutil file "plugins/Skript/man++/config.yml" doesn't exists: send "Nie znaleziono pliku ""config.yml""!" to console send "Tworzenie..." to console skutil create file "plugins/Skript/man++/config.yml" skUtilities Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ManFcG 1 Opublikowano 29 czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2020 10 godzin temu, xAxee napisał: on script load: if skutil folder "plugins/Skript/man++" doesn't exists: send "Nie odnaleziono folderu ""man++""!" to console send "Tworzenie..." to console skutil create folder "plugins/Skript/man++" send "Folder ""man++"" zostal pomyslnie utworzony!" to console if skutil file "plugins/Skript/man++/config.yml" doesn't exists: send "Nie znaleziono pliku ""config.yml""!" to console send "Tworzenie..." to console skutil create file "plugins/Skript/man++/config.yml" skUtilities Mam zainstalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1 951 Opublikowano 4 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2020 W dniu 29.06.2020 o 09:46, ManFcG napisał: Mam zainstalowane no i działa ten skrypt co wysłałem czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ManFcG 1
Siemka, mam mały problem w skrypcie
skrypt
errory:
[16:46:26 ERROR]: can't understand this condition: 'folder "plugins/Skript/man++" doesn't exists' (podstawowy.sk, line 11: if folder "plugins/Skript/man++" doesn't exists:')
[16:46:26 ERROR]: can't understand this condition: 'file "plugins/Skript/man++/config.yml" doesn't exists' (podstawowy.sk, line 18: if file "plugins/Skript/man++/config.yml" doesn't exists:')
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi