Witam, mam pytanie. Tworzę serwer RPG bazujący na 2 grach jednej prawdziwej a drugiej wziętej z anime. Dokładniej mówiąc łączę dwie gry Albion Online oraz Yggdrasil z Overlorda
I głównym pytaniem jest czy powinienem bazować serwer na skryptach czy pluginach. Mechaniki na serwerze będą dość ciężkie więc znając skripta może to nie być zbyt wydajne z drugiej strony gdybym miał pisać pluginy które są lżejsze musiał bym się uczyć od 0 pisać pluginy gdyż nie stać mnie ma technika, a nie mam jakiegokolwiek doświadczenia z Javą więc mogło by to zająć z rok. Ewentualnie mogę połączyć oby dwa jednakże nie wydaje mi się by było to wydajne. Lecz odpowiedź zostawiam wam. Był bym bardzo wdzięczny za odpowiedzi .
Pytanie
def750 15
Witam, mam pytanie. Tworzę serwer RPG bazujący na 2 grach jednej prawdziwej a drugiej wziętej z anime. Dokładniej mówiąc łączę dwie gry Albion Online oraz Yggdrasil z Overlorda
I głównym pytaniem jest czy powinienem bazować serwer na skryptach czy pluginach. Mechaniki na serwerze będą dość ciężkie więc znając skripta może to nie być zbyt wydajne z drugiej strony gdybym miał pisać pluginy które są lżejsze musiał bym się uczyć od 0 pisać pluginy gdyż nie stać mnie ma technika, a nie mam jakiegokolwiek doświadczenia z Javą więc mogło by to zająć z rok. Ewentualnie mogę połączyć oby dwa jednakże nie wydaje mi się by było to wydajne. Lecz odpowiedź zostawiam wam. Był bym bardzo wdzięczny za odpowiedzi
.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi