Skocz do zawartości
  • 0

Skript i plugin

Gość Usunięty#32366

Pytanie

Gość Usunięty#32366

Cześć, mam dwa pytania. Pierwsze, jak mam plugin deluxechat to jaką zmienną mogę dodać do niego punkty z formatem, tak jak w essentials w essentials się daję np {POINTS} {TAG} i wychodzi np: [1000] [XXX] Filip: wiadomość a jak ktoś nie ma gildi to jest: [1000] Filip: wiadomość. 
Drugie pytanie, jak mogę zrobić skrypt na gui że jak kliknę na głowę jakiegoś gracza który jest dodany do gildi to wykonuje się komenda "say %kliknięty gracz%" udało mi się zrobić aby na chacie wysyłało wszystkich graczy dodanych do gildi, tak:
set {l::*} to player guild members
loop {l::*}:
    send "%loop-value%"

Ale chcę że jak ktoś z gildi kliknie na główkę gracza w gui to wykonuje się komenda, skrypt na gui mam taki:

on rightclick on dragon_egg:
	open chest with 4 rows named "Panel:" to player
	set {l::%player%::*} to player guild members
	set {_l::%player%} to 0
	loop {l::%player%::*}:
		set player's current inventory's slot {_l::%player%} to ("%loop-value%" parsed as offline player)'s skull named "%loop-value%"
		add 1 to {_l::%player%}

Z góry bardzo dziękuje za pomoc! Za wszelką pomoc daję łapkę albo serduszko :)

https://skript.pl/temat/38709-skript-i-plugin/

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
1 minutę temu, Filip2006 napisał:

Pierwsze, jak mam plugin deluxechat to jaką zmienną mogę dodać do niego punkty z formatem, tak jak w essentials w essentials się daję np {POINTS} {TAG} i wychodzi np: [1000] [XXX] Filip: wiadomość a jak ktoś nie ma gildi to jest: [1000] Filip: wiadomość. 

Tak samo jak w essesentials, to zmienne z FunnyGuilds

4 minuty temu, Filip2006 napisał:

Drugie pytanie, jak mogę zrobić skrypt na gui że jak kliknę na głowę jakiegoś gracza który jest dodany do gildi to wykonuje się komenda "say %kliknięty gracz%"

command /mem [<text>]:
	trigger:
		open chest with 3 rows named "&7gracze w gildi" to player
		set {_s} to 0
		loop (player guild members):
			set player's current inventory's slot {_s} to loop-player's skull named "&a%loop-player%"
			add 1 to {_s}
on inventory click:
	if inventory name of current inventory of player is "&7gracze w gildi":
		cancel event
		set {_p} to (uncolored name of player's current inventory's slot slot) parsed as offline player
		send "%{_p}%"
		execute player command "wyrzuc %{_p}%"

https://skript.pl/temat/38709-skript-i-plugin/#findComment-244008

• 0
Gość Usunięty#32366

Okej, działa gui, ale jak są zmienne i np próbowałem dawać: %funnyguilds_points% i {POINTS} i %points% i tylko działa %funnyguilds_points% ale podaje mi czysty format czyli np 1000 a chciałbym aby format był taki jak jest ustalony w fg

I czym może być spowodowane to że jak robię jaki kolwiek kod na gui to nie pokazuję itemów i dopiero jak kliknę w jakiś slot pokazują się itemy?
Wersje:
skript 2.2-Fixes-V9b 
Serwer spigot 1.8.8
WildSkript 1.8
Skquery 3.21.4

Edytowane przez vCren
https://skript.pl/temat/38709-skript-i-plugin/#findComment-244009

• 0
22 godziny temu, Filip2006 napisał:

I czym może być spowodowane to że jak robię jaki kolwiek kod na gui to nie pokazuję itemów i dopiero jak kliknę w jakiś slot pokazują się itemy?

Dodaj jakieś małe opóźnienie 

https://skript.pl/temat/38709-skript-i-plugin/#findComment-244170