Vate 8 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2020 Cześć. Planuje napisać skrypt, który będzie przyznawał jakiś item za zabójstwa potworów. Pytanie mam następujące: Czy da się wykonać funkcję, która za zabicie np. 5 potworów doda mi jakiś przedmiot do ekwipunku? Czyli w zasadzie takie odliczanie, jedno zabójstwo, dwa, trzy, pięć i coś się dostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1951 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2020 if {zmienna} is 1: add dirt to %player% if {zmienna} is 2: add grass to %player% if {zmienna} is 3: add cobblestone to %player% if {zmienna} is 4: add stone to %player% if {zmienna} is 1: add diamont to %player% Vate 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Vate 8 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2020 2 minuty temu, xAxee napisał: if {zmienna} is 1: add dirt to %player% if {zmienna} is 2: add grass to %player% if {zmienna} is 3: add cobblestone to %player% if {zmienna} is 4: add stone to %player% if {zmienna} is 1: add diamont to %player% O, dzięki tylko kolejne pytanie odnośnie tych warunków: Jak sprawa wygląda na serwerze? Czy tyle if'ów będzie bardzo obciążać maszynę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1951 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2020 8 minut temu, Vate napisał: Czy tyle if'ów będzie bardzo obciążać maszynę? Może troche obciążać ale tyle to wsm nic Vate 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Vate 8 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2020 Teraz, xAxee napisał: Może troche obciążać ale tyle to wsm nic No okej, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1951 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Vate 8
Cześć.
Planuje napisać skrypt, który będzie przyznawał jakiś item za zabójstwa potworów.
Pytanie mam następujące: Czy da się wykonać funkcję, która za zabicie np. 5 potworów doda mi jakiś przedmiot do ekwipunku?
Czyli w zasadzie takie odliczanie, jedno zabójstwo, dwa, trzy, pięć i coś się dostaje.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi