rizooxo 0 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2020 Witam! Mam pytanie, posiadam serwer na enderchest i chcę was się doradzić czy to dobry wybór..? Szukając po hostingach natrafiłem na pukawkę i ma lepsze parametry od enderchesta, tylko ciekawe jak w praktyce? Co według was jest najlepsze? Enderchest czy Pukawka? A może jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Briks 307 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2020 Serwery na pukawce co jakiś czas wywalają i trzeba od nowa uruchamiać, więc chyba enderchest lepszy patrząc tylko na te dwa hostingi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rizooxo 0 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2020 A jeśli byś miał do wyboru inne? To jaki byś wybrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bludis 418 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 Tylko titanaxe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość KuzynProcesor Opublikowano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 (edytowane) Osobiście polecam LVLUP - z kodem Skript.pl dostaniesz 10% zniżki. (z titanaxe tanie domeny i strony www są, nie trzeba podawać nie wiadomo jakich danych) A co do pukawki a enderchesta. Miałem taką sytuację, że się przesiadłem (z pukawki na ec). EC straasznie zamulał, po 2 dniach wróciłem do pukawki. Najlepszy hosting jaki wtedy był (jeszcze po 3 zł szło kupić 1,5GB ramu) i do tej pory uważam, że jest. Edytowane 23 kwietnia 2020 przez KuzynProcesor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tymekd 151 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 Ja używam pukawki od 3 lat i nie miałem z nią problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Aguar 0 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 Zależy o jaki serwer chodzi jeśli ma być dla 20 osób+ to pukawka ten za 28zl a jesli dla znajomych to enderchest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość KuzynProcesor Opublikowano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 19 minut temu, Aguar napisał: Zależy o jaki serwer chodzi jeśli ma być dla 20 osób+ to pukawka ten za 28zl a jesli dla znajomych to enderchest Takie serwery duże to tylko VPSy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rizooxo 0 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 Serwer survival z frakcjami gdzieś dla 50 osób, tylko może się zwiększyć jak ruszy edycja i, żeby to płynnie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Aguar 0 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 4 godziny temu, KuzynProcesor napisał: Takie serwery duże to tylko VPSy Zależy do 40 graczy starcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 325 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 Zawsze stawiałem serwery na pukawce, nigdy nie miałem z nią problemów. Przy 100+ modach i 30+ graczach brak lagów, support dosyć szybko odpisuje. Na endercheście i titanaxie miałem serwery i nie polecam tych hostingów. Enderchest ciągle się wyłączał, dodatkowo ciągle scamuje (oferuje nieistniejący procesor, zużycie ramu jest nawet 3 razy większe). Support nie odpisał po już 4 latach. Titanaxe jest bardzo drogim hostingiem, support także nie odpisuje. Najbardziej ci polecam pukawkę i lvlupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rizooxo 0 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 A jeśli chodzi o lvlup'a to oni oferują tylko vps, która oferta by wystarczyła na przykładowo te 50 OSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 325 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 6G PL powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość KuzynProcesor Opublikowano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2020 55 minut temu, Helios1993 napisał: 6G PL powinno wystarczyć ja dla pewności dałbym 8gb - 7 serwer + 1 na mysql czy monitoring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rizooxo 0 Opublikowano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2020 Czyli, jeżeli chodzi o hosting to pukawka lepsza z tego co widzę a vps to lvlup.. Hmm.. Dobra pomyślę jeszcze nad tym czy przejść na vps czy po prostu zmienić na pukawke.. Dzięki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rizooxo 0
Witam!
Mam pytanie, posiadam serwer na enderchest i chcę was się doradzić czy to dobry wybór..?
Szukając po hostingach natrafiłem na pukawkę i ma lepsze parametry od enderchesta, tylko ciekawe jak w praktyce?
Co według was jest najlepsze? Enderchest czy Pukawka?
A może jakiś inny?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi