Skocz do zawartości

[Szukam] Skryptera do pomocy w tworzeniu serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Poszukuje osoby, ktora zna sie na skrypcie.

Moj projekt to serwer RPG fantasy. Jest pomysl, jest VPS zaplacony na rok z gory, jest ekipa i lwia czesc ustalen. Mamy skryptera, jednak nie ma on zbyt wiele czasu. Szukam wiec osoby, ktora pomoze w pisaniu skryptow (mozliwe ze bedzie sie mogla sporo nauczyc od mojego czlowieka, bo zna sie on na zeczy, wiele ciekawych skryptow juz napisal). Jesli wiec ktos jest chetny prosze o info.

Skrypty jakie trzeba bedzie stworzyc przy wspolpracy:

Rasy (7 ras grywalnych)

Punkty RP (punkty ktore beda mialy wplyw na wiele aspektow gry)

Magia (tutaj sporo jest zrobione, trzeba stworzyc nowe zaklecia)

Od razu pytanie bo nie wiem czy wogole jest to mozliwe do wykonania za pomoca skrypta i zmianach tekstur w resourcepacku:

Czy da sie zrobic tak, aby konkretna rasa miala konkretny wyglad?

I drugie pytanie

Czy mozna zrobic tak, aby komenda z jakiegos pluginu (w naszym przypadku Towny) byla by mozliwa do wykonania tylko po spelnieniu warunku ze skryptu? (Chodzi o polaczenie pluginu Towny ze skryptem na punkty RP)

Z gory dzieki za odpowiedzi i zapraszam do zabawy :>

https://skript.pl/temat/3747-szukam-skryptera-do-pomocy-w-tworzeniu-serwera/

hm, te zaklęcia własne? Czy podyktujesz jakie chcesz? Bo coś w weekend bym pokombinował

Pisalem juz innym, ale napisze to na forum:

Nie szukam osoby do napisania jednego czy dwoch skryptow. Szukam osoby, ktora rownie jak ja pasjonuje sie RPG. Jako ze serwery RPG sa dosc skomplikowane, nie da sie tego zamknac w dwa skrypty. Skrypty ktore juz sa napisane i ktore beda napisane musza ze soba wspolpracowac. Mechanika gry bedzie dosc skomplikowana i osoba ktora przyjdzie z zewnatrz z jednym skryptem tu nie pomoze. Udalo mi sie wymyslec bardzo duzo zaleznosci, ktore trzeba napisac w skrypcie aby wszystko dzialalo jak nalezy.

Przyklad:

Dwie rasy: Orkowie i Elfy.

Skrypt 1 - rasy

Skrypt 2 - Wplyw tolerancji rasowych na siebie (w tym przypadku rasy sie nienawidza)

Skrypt 3 - jaka rasa moze wykonywac jaka profesje

Skrypt 4 - Punkty RP przydzielone do konkretnej rasy.

I wszystkie te skrypty musza ze soba wspolgrac, inaczej calos nie zadziala. Dlatego widzicie, ze jest to dosc ambitny projekt i jest w nim sporo pomyslow na nowe skrypty :)

I jeszcze takie pytanie, jako ze jestem nowy na tym forum:

Jak to jest ze skryptami upublicznionymi? Mozna ich uzywac u siebie na serwie? Mozna je przerabiac? Co z nimi mozna robic ?

Przepraszam za lamerskie pytania, ale kazdy sie kiedys uczyl ;)

Pzdr.

Fungi.

https://skript.pl/temat/3747-szukam-skryptera-do-pomocy-w-tworzeniu-serwera/#findComment-32442

I jeszcze takie pytanie, jako ze jestem nowy na tym forum:

Jak to jest ze skryptami upublicznionymi? Mozna ich uzywac u siebie na serwie? Mozna je przerabiac? Co z nimi mozna robic ?

Przepraszam za lamerskie pytania, ale kazdy sie kiedys uczyl ;)

To nie sa lamerskie pytania, jako ze jesteś nowym użytkownikiem,masz prawo do niewiedzy.

Tak, możesz robić z nimi co chcesz na swoim srv jednak pamiętaj !

1) Jeśli skrypt jest nie twój, nie mów ze twojego autorstwa

2) Nie udostępniaj na forum przerobionych wersji skryptu

3) Przestrzegaj licencji jeśli takowa jest

~ Kappa!

https://skript.pl/temat/3747-szukam-skryptera-do-pomocy-w-tworzeniu-serwera/#findComment-32446

1) Jeśli skrypt jest nie twój, nie mów ze twojego autorstwa

2) Nie udostępniaj na forum przerobionych wersji skryptu

3) Przestrzegaj licencji jeśli takowa jest

Ludzie, ktorzy przypisuja sobie autorstwo nie swojego skryptu, czy czegokolwiek innego sa w moich oczach zwyklymi zlodziejami. Ja nim nie jestem, wiec nawet o tym nie pomyslalem.

Dziekuje za odpowiedz.

Trafilem zatem na kopalnie wiedzy i nowych mozliwosci MC :)

Dzieki!

https://skript.pl/temat/3747-szukam-skryptera-do-pomocy-w-tworzeniu-serwera/#findComment-32448

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...