Drake_PL 0 Opublikowano 17 października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 Witam, mam problem dotyczący skryptu chciałbym, aby ktoś by napisał krótki skrypt związany z portalami, który jak jesteś w netherze i budujesz portal i przechodzisz przez niego i nie, żeby nie tworzył się portal w normalnym świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 17 października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 Nie jestem pewien czy to zadziała, dawno nie pisałem skryptów.on portal: wait 5 seconds loop all blocks in radius 5 of player: loop-block is obsidian: set loop-block to air(zamiast 5 sekund możesz dać mniej / więcej, zależy ile trwa przeteleportowanie z netheru na normalny świat) Drake_PL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Drake_PL 0 Opublikowano 17 października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 @UP DZIAŁA TYLKO niszczy trzy kratki tak jakby stworzył się ale znika ale zostaje te zniszczone kratki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 17 października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 No to zapętl więcej kratek. W 3 linijce "5" zamień na "10" lub więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Drake_PL 0 Opublikowano 17 października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 Ustawiłem 10 / 20 nadal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 17 października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 Pokaż kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Drake_PL 0 Opublikowano 17 października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 on portal: wait 0 seconds loop all blocks in radius 20 of player: loop-block is obsidian: set loop-block to air Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 17 października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 Wait 0 seconds - Akcja wykona się bez czekania, czyli gdy gracz będzie jeszcze w netherze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Drake_PL 0 Opublikowano 17 października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 Nadal. on portal: wait 1 seconds loop all blocks in radius 10 of player: loop-block is obsidian: set loop-block to air Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymnYo ~ KoYGeR 69 Opublikowano 17 października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 października 2014 to daj wait 3 albo 5 seconds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Slupik98 172 Opublikowano 18 października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 października 2014 wasz skrypt za przeproszeniem ssie :pJeżeli ktoś ma bazę z obsa to mu ją wyczyści...Tutaj macie kod w fazie alpha. Nie testowany i pewnie wymaga poprawek ale przynajmniej będzie lepsze jak go naprawicie :)on portal: if player's world is "nether": cancel event set {_loc.x} to x-location of player*8 set {_loc.y} to y-location of player set {_loc.z} to z-location of player*8 set {_loc.world} to "world" set {_loc} to {_loc.x}, {_loc.y}, {_loc.z} in {_loc.world} set {_air} to false if block at {_loc} is not air: while {_air} is false: add 1 to y-location at {_loc} if block at {_loc} is air: set {_air} to true teleport player to {_loc}W lokalizacje dawno się nie bawiłem, ale raczej naprawa powinna być prosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Drake_PL 0
Witam, mam problem dotyczący skryptu chciałbym, aby ktoś by napisał krótki skrypt związany z portalami, który jak jesteś w netherze i budujesz portal i przechodzisz przez niego i nie, żeby nie tworzył się portal w normalnym świecie.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi