mam problem z wyświetlaniem particlesów w menu głównym. BTW dodam, że tworzę swojego klienta (coś na wzór BP bez ochrony a zarazem LabyModa tyle że bez modów ).
O źródło podejrzewam problem z getRGB. Korzystałem z tego poradnika, gdzie ów getRGB działało jak należy. Proszę o pomoc jak wklepać Color.WHITE.getRGB(); bez errora.
Podaję wycinek drawScreena i particlesUtil (klasy)
// ParticleUtil
package kphc.client.util;import java.util.List;import java.util.Random;import net.minecraft.client.gui.Gui;import net.minecraft.world.BossInfo.Color;import java.util.ArrayList;publicclassParticleUtil{private final List<Particle> particles;privateint width, height, count;publicParticleUtil(final int width, final int height){this.width = width;this.height = height;this.count =150;this.particles =newArrayList<Particle>();for(int count =0; count <-this.count;++count){this.particles.add(newParticle(newRandom().nextInt(width),newRandom().nextInt(height)));}}publicvoid drawParticles(){this.particles.forEach(particle -> particle.drawParticle());}publicclassParticle{privateint xPos, yPos;publicParticle(final int xPos, final int yPos){this.xPos = xPos;this.yPos = yPos;}publicvoid drawParticle(){++this.xPos;++this.yPos;
final int particleSize =3;if(this.xPos >ParticleUtil.this.width){this.xPos =-particleSize;}if(this.yPos >ParticleUtil.this.height){this.xPos =-particleSize;}// Tutaj nie działa, więc też próbowałem ustawić inaczej ale nie działa (od RGB po krańce typów zapisu koloru)// | | |Gui.drawRect(this.xPos,this.yPos,this.xPos + particleSize,this.yPos + particleSize,0xFFFFFF);// Oryginalnie powinno być tak (w sensie że jak u typa z tutorialu):// Gui.drawRect(this.xPos, this.yPos, this.xPos + particleSize, this.yPos + particleSize, Color.WHITE.getRGB());}}}
// odpowiedni fragment GuiMainMenupublicvoid drawScreen(int mouseX,int mouseY,float partialTicks){this.drawDefaultBackground();this.particles.drawParticles();// I po załadowaniu tła powinny się załadować particle// no i } na końcu
Pytanie
Gość KuzynProcesor
Witam,
mam problem z wyświetlaniem particlesów w menu głównym. BTW dodam, że tworzę swojego klienta (coś na wzór BP bez ochrony a zarazem LabyModa tyle że bez modów
).
O źródło podejrzewam problem z getRGB. Korzystałem z tego poradnika, gdzie ów getRGB działało jak należy. Proszę o pomoc jak wklepać Color.WHITE.getRGB(); bez errora.
Podaję wycinek drawScreena i particlesUtil (klasy)
Proszę o szybką pomoc! Dodam jeszcze screeny:
https://skript.pl/temat/36215-problem-z-particlesami/Udostępnij na innych stronach
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi