Skocz do zawartości
  • 0

On jump...

arixgry

Pytanie

Pomoże mi ktoś w poprawie tego skryptu na  winde ?

Otóż pojawia się taki bład podczas efektu On jump: "[20:00:20] [Server thread/ERROR]: can"t understand this event: "on jump" (winda.sk, line 11: on jump:")"

Wersja mc 1.14.4 skript 2.4

Kod

On Sneak Toggle:
	if block under player is iron block:
		if block under under player is redstone block:
			set {_} to block under block under player
			loop blocks under block at {_}:
				if loop-block is iron block:
					if block under loop-block is redstone block:
						send player title "" with subtitle "&2&lTeleportacja w dol!" for 2.1 seconds
						teleport player to location of block above above loop-block
						stop
on jump:
	if block under player is iron block:
		if block under under player is redstone block:
			loop blocks above player:
				if loop-block is iron block:
					if block under loop-block is redstone block:
						send player title "" with subtitle "&2&lTeleportacja w gore!" for 2.1 seconds
						teleport player to location of block above above loop-block
						stop

https://skript.pl/temat/35812-on-jump/

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A co przepraszam daje opis wersji Skripta?

Powiedz mi jaki jest sens pytać się o poradę, a potem nawet jej nie sprawdzając od razu całą negować tylko dlatego że ty wiesz lepiej.

Ale żeby nie było, pomimo tego braku szacunku jaki mi okazałeś powtórzę ci to jeszcze raz (ba! nawet pogrubię, pokoloruję i powiększę): Jeżeli chcesz aby wydarzenie (on jump) ze Skripta zadziałało poprawnie potrzebujesz zainstalowanego silnika PaperSpigot.

Poświęcę się i nawet odszukam dla ciebie link do oficjalnej dokumentacji Skripta (ba! nawet dam link do szukanego eventu i wyróżnię całość):  https://skriptlang.github.io/Skript/events.html#jump

I w sumie wiesz co? Ja nawet przetłumaczę dla ciebie opis tego eventu (ba! zrobię to w dwóch wersjach, swojej i prosto z tłumacza google):

• 'Called whenever a player jumps. This event requires PaperSpigot.'
  • Event wywoływany jest w momencie gdy gracz wysyła prośbę o skok. WYMAGA SILNIKA PAPERSPIGOT
  • A tutaj obiecana wersja z tłumacza: Wywoływany za każdym razem, gdy gracz skacze. To wydarzenie wymaga PaperSpigot.
https://skript.pl/temat/35812-on-jump/#findComment-229820