Witajcie mam prośbę chodzi o to aby napisać skrypt na blok teleportujący potwory. Blok ma mieć zasięg 20 z każdy bok , nielimitowany zasięg w górę i ma teleportować potwory pod siebie tak aby spadały na dół. Potwory ( Zombie , Szkielet , Creeper , Pająk , Zombie Villager , Wiedźma , Pigman) Tu mam nieudany kod pod ten skrypt ponieważ blok teleportuje potwory nawet z dołu a do tego potwory same się w nim dodają przykład: jest jeden creeper to teleportuje creepera i do teko te wszystkie potwory.
options:
item: emerald block named "&6Teleporter mobow"
block: emerald block
on script load:
wait 1 tick
registernew shaped recipe for{@item} using diamond, diamond, diamond, diamond, egg, diamond, diamond, diamond, diamond
on place:if player's tool is {@item}:set{_l} to location of event-block
set block at {_l} to {@block}while type of block at {_l} is {@block}:
loop all zombies in radius 15 around event-block:if type of loop-entity is not player:
teleport zombies to block under {_l}
wait 2 second
Pytanie
arixgry 0
Witajcie mam prośbę chodzi o to aby napisać skrypt na blok teleportujący potwory. Blok ma mieć zasięg 20 z każdy bok , nielimitowany zasięg w górę i ma teleportować potwory pod siebie tak aby spadały na dół. Potwory ( Zombie , Szkielet , Creeper , Pająk , Zombie Villager , Wiedźma , Pigman) Tu mam nieudany kod pod ten skrypt ponieważ blok teleportuje potwory nawet z dołu a do tego potwory same się w nim dodają przykład: jest jeden creeper to teleportuje creepera i do teko te wszystkie potwory.
https://skript.pl/temat/35372-blok-teleportacji/Udostępnij na innych stronach
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi