Skocz do zawartości
  • 0

VPS - Jaki polecacie?

Taesiuu

Pytanie

Witam serdecznie.
Poszukuję w taniej cenie, nazwijmy to serwera VPS.
Co polecacie?
Żeby wam ułatwić polecanie, to wyślę wam moje "plany" odnośnie postawienia serwera".

- DANE CO DO MOICH PLANÓW -

Sloty: 50-100 // Zobaczymy ^^
Planuję zrobić parę "trybów": Co najmniej 3, ale będę robić więcej w przyszłości, ale to będzie się wiązało z wyższą ceną, którą wtedy zapłacę. Może być też 1-2 na sam początek, mi to nie robi różnicy.
Liczba pluginów: 30-40 

Jeżeli chcecie jakieś informacje, to coś jeszcze dodam, tylko proszę by mnie poinformować.

Miłego dnia ^^

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
W dniu 13.08.2019 o 18:17, Grabsky napisał:

@Taesiuu Jaki jest Twój budżet?

W sumie, jestem gotowa na każdą cenę, zawsze się jakoś dozbiera, czy coś w tym stylu. Bardziej chodzi o to, żeby cena nie była aż tak przesadnie duża, a raczej no tania, albo no średnia (Tak zmieniam zdanie w ciągu tygodnia *klask klask*).

• 0

Jeśli zależy Ci na polskiej lokalizacji:

- Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - hosting dobry i niezbyt drogi, lecz Twoje zapotrzebowania mogą się zwiększyć wraz z biegiem czasu ze względu na CPU, który przy większych zapotrzebowaniach może nie wyrobić i pojawią się lagi. Tak czy inaczej mam tam BungeeCord i brak problemów.

- Słyszałem plotki, że Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! jest dobry. Nie korzystałem, ale już widzę, że im więcej przesuniesz suwakiem w prawo tym bardziej się nie opłaca. Tak czy inaczej oferują lepszy CPU niż OVH w tańszych ofertach.

- WebH miałem w planach zakupić, lecz pewna wydaje się doświadczona osoba posiadająca u nich serwer - odradziła mi ten hosting ze względu na słaby CPU.

Jeśli lokalizacja w Europie Ci nie przeszkadza:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - Oferta GAME. Serwery są z tego co mi wiadomo hostowane we Włoszech, a okazję do zakupu miałem tylko raz. Regulamin jest po Włosku i nie obyło się bez tłumacza google. Tak czy inaczej - oferują szybsze procesory w niskiej cenie. Zawsze można kupić i przetestować.

Jeśli jednak masz ambitny plan na serwer i nie jest straszna Ci cena 41€/miesiąc (dodatkowy, jednorazowy koszt 47€ za instalację) - można sięgnąć po serwer dedykowany na Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Linia EX, jednostka z i7 6700k, 64GB DRR4, 2x512GB SSD NVMe. Jakbym miał pieniądze to sam bym kupił, bo można na nim postawić nie jeden a kilka serwerów połączonych siecią BungeeCord. Tak czy inaczej na start nie ma sensu kupować takiego serwera ze względu na wysokie koszta. Jeśli jednak masz już społeczność i chcesz włożyć w ten projekt dużo pracy - prędzej czy później chęć na serwer dedykowany przyjdzie sama.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...