Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co skrypt umożliwia

• Nawadnianie pola w górę
  • Dwie nowe rośliny do wyhodowania
  • Szansa na automatyczne posadzenie zebranej rośliny
  • Szansa na zdobycie śmieci oraz ciekawych itemów poprzez oranie ziemi
  • Nowy rodzaj nawozu działającego natychmiastowo (który też można wyhodować ;))
  • Więcej zabawy z rolnictwem :)

Od autora

Witam wszystkich ponownie!

Publikuję ten skrypt, ponieważ widzę, że wszyscy to robią ze swoimi starymi zadaniami do SDT :P. Zresztą, szkoda żeby się marnował obczajony tylko przez Pirata ;). Także miłej zabawy życzę i wiem, że niektóre fragmenty są niedopracowane, ale możecie oczywiście zgłaszać błędy czy pisać opinie poniżej :).

Pobierz

Wymagania(pomijając serwer i craftbukkita)

• Skript 2.0.2 lub nowszy

Uwagi

• Aby zdobyć "Esencję Zieleni"(czyli ten nawóz), która jest potrzebna do zabawy z nowymi roślinami, trzeba kliknąć PPM w omszony bruk trzymając nożyce
  • Mech z czasem pokrywa bloki bruku, jeżeli są one w bezpośrednim kontakcie z blokiem omszonego bruku(warunek - trzeba być w obrębie 10 bloków od bloku omszonego bruku)
  • Aby zdobyć nasiona/sadzonki nowych roślin, trzeba trochę "pogrzebać" w ziemi(orając ją)
  • Aby wyhodować nowe rośliny, trzeba użyć wspomnianej wyżej esencji na sadzonce/korzeniu
  • Aby zebrać jagody z krzewu, należy kliknąć PPM w blok dżunglowych liści.
  • WIEM, że nawadnianie pola w górę nie zawsze działa, ale to był problematyczny punkt skryptu, nad którym spędziłem trochę więcej czasu - jak ci się nie podoba to powiedz mi, jak powinienem to napisać

Jeśli zauważyłeś jakąś pomyłkę lub coś przegapiłem - napisz mi to pod tym tematem.

Edytowane przez Ewald
https://skript.pl/temat/343-farm-skrypt-na-ulepszon%C4%85-upraw%C4%99/

• 1 rok później...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...