Skocz do zawartości
  • 0

Potrzebuję skryptu na pierścienie RPG

Pytanie

Potrzebuję skryptu na pierścień który działa tak:

Gdy wkładam płytę "wait" (mam w txt jako pierścień) nazwaną "&6Pierscien Zniszczenia" w górny, środkowy, albo dolny prawy slot w ekwipunku, dostaję efekt siła 2 (efekt utrzymuje się dopóki ma się go w slocie).

Skrypt ma być:

- 1.7.2

-nie napisany w głupi sposób gdzie będę musiał 95% przerabiać

Nie ma być:

- on rightclick

- open chest

https://skript.pl/temat/34160-potrzebuj%C4%99-skryptu-na-pier%C5%9Bcienie-rpg/

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość ZiemniaQ
23 minuty temu, Parczik napisał:

- 1.7.2

Szansa na to że plugin razem z dodatkami będzie  w pełni poprawnie działał na tej wersji jest taka sama jak wygrana w lotto.

26 minut temu, Parczik napisał:

-nie napisany w głupi sposób gdzie będę musiał 95% przerabiać

Czyli twierdzisz że byłbyś w stanie poprawić 95% kodu w skrypcie co jest jednoznaczne z rozumieniem go... Może lepiej będzie jak powiesz czego nie rozumiesz w tych pozostałych 5% to ci wytłumaczę, a resztę sobie dopiszesz sam?

28 minut temu, Parczik napisał:

Nie ma być:

- on rightclick

- open chest

A to niby dlaczego?

https://skript.pl/temat/34160-potrzebuj%C4%99-skryptu-na-pier%C5%9Bcienie-rpg/#findComment-219887

• 0

- tylko na 1.7.2 robię servery, i nie zmuszam do robienia na 1.7.2 tylko mówię że tak bym chciał

- chcę aby był zakładany poprzez umieszczenie w slocie w ekwipunku, aby ograniczyć miejsce w ekwipunku na moim RPG

- w sensie że przerabiał na swoje, bo ja nienawidzę np. jak jest "if player has permission" w  komendzie zamiast "permission:" pod triggerem

3 godziny temu, Parczik napisał:

- tylko na 1.7.2 robię servery, i nie zmuszam do robienia na 1.7.2 tylko mówię że tak bym chciał

- chcę aby był zakładany poprzez umieszczenie w slocie w ekwipunku, aby ograniczyć miejsce w ekwipunku na moim RPG

- w sensie że przerabiał na swoje, bo ja nienawidzę np. jak jest "if player has permission" w  komendzie zamiast "permission:" pod triggerem

4 godziny temu, LuckyPotato napisał:

Szansa na to że plugin razem z dodatkami będzie  w pełni poprawnie działał na tej wersji jest taka sama jak wygrana w lotto.

Czyli twierdzisz że byłbyś w stanie poprawić 95% kodu w skrypcie co jest jednoznaczne z rozumieniem go... Może lepiej będzie jak powiesz czego nie rozumiesz w tych pozostałych 5% to ci wytłumaczę, a resztę sobie dopiszesz sam?

A to niby dlaczego?

https://skript.pl/temat/34160-potrzebuj%C4%99-skryptu-na-pier%C5%9Bcienie-rpg/#findComment-219893

• 0
30 minut temu, Parczik napisał:

Myślę, że wsparcie twórców pluginów dla 1.7.2 jest mniejsze niż ilość reklam na forum :lulkappa:.

31 minut temu, Parczik napisał:

Po co ci uprawnienia na zakładanie pierścienia :thonk:? Pomijam fakt, że

permission:

znajduje się nad triggerem, a nie pod. W ogóle nie wiem w czym ci to:

if player has permission "":

przeszkadza. To jest jedna z podstaw Skripta. Jeśli robiłbyś skrypt z argumentami i chciał dać na każdy argument osobne uprawnienie, to musiałbyś z takiego czegoś skorzystać.

Ale wszystko przed tobą. I tak będziesz musiał, bo do eventu nie dopiszesz:

permission:

https://skript.pl/temat/34160-potrzebuj%C4%99-skryptu-na-pier%C5%9Bcienie-rpg/#findComment-219898

• 0
29 minut temu, Rejszpat napisał:

Myślę, że wsparcie twórców pluginów dla 1.7.2 jest mniejsze niż ilość reklam na forum :lulkappa:.

Po co ci uprawnienia na zakładanie pierścienia :thonk:? Pomijam fakt, że

permission:

znajduje się nad triggerem, a nie pod. W ogóle nie wiem w czym ci to:

if player has permission "":

przeszkadza. To jest jedna z podstaw Skripta. Jeśli robiłbyś skrypt z argumentami i chciał dać na każdy argument osobne uprawnienie, to musiałbyś z takiego czegoś skorzystać.

Ale wszystko przed tobą. I tak będziesz musiał, bo do eventu nie dopiszesz:

permission:

- permission był tylko przykłądem

- pod, nad nie ważne chodziło o sam fakt

-tak, jeśli dawał bym argumenty, ale kiedy nie ma argumentów to mi się baguje if player has

https://skript.pl/temat/34160-potrzebuj%C4%99-skryptu-na-pier%C5%9Bcienie-rpg/#findComment-219905