Hej! Mam pewien problem, otóż próbuję zrobić itemki z tierami. Na początku ma być tier 0 (czyli item nieodblokowany) a następnie ma być z każdym zakupem o 1 większy. Wszystko idzie mi dobrze tylko zastanawiam się nad tym dlaczego zamiast tieru 0 w mieczu pokazuje mi tier 3
variables:
{xmiecztier1::%player%} = false
{xmiecztier2::%player%} = false
{xmiecztier3::%player%} = false
{xmiecztier4::%player%} = false
{xmiecztier5::%player%} = false
command /test [<text>]:
trigger:
open chest with 6 rows named "Test" to player
wait a tick
if {xmiecztier1::%player%} is false:
set player's current inventory's slot 21 to 268 named "&5&lMiecz &4[Nieodblokowane]" with lore "&fAktualny poziom: &c0/5|||&fKoszt zakupu: &a500 Monet"
else if {xmiecztier1::%player%} is true:
set player's current inventory's slot 21 to 268 named "&5&lMiecz &ePoziom 1" with lore "&fAktualny poziom: &a1/5||&fKoszt ulepszenia &e1000 Monet"
if {xmiecztier2::%player%} is false:
set player's current inventory's slot 21 to 268 named "&5&lMiecz &ePoziom 1" with lore "&fAktualny poziom: &a1/5||&fKoszt ulepszenia &e1000 Monet"
else if {miecztier2::%player%} is true:
set player's current inventory's slot 21 to glowing 268 named "&5&lMiecz &ePoziom 2" with lore "&fAktualny poziom: &a2/5||&fKoszt ulepszenia &e1500 Monet"
if {xmiecztier3::%player%} is false:
set player's current inventory's slot 21 to glowing 268 named "&5&lMiecz &ePoziom 2" with lore "&fAktualny poziom: &a2/5||&fKoszt ulepszenia &e1500 Monet"
else if {xmiecztier3::%player%} is true:
set player's current inventory's slot 21 to 272 named "&5&lMiecz &ePoziom 3" with lore "&fAktualny poziom: &a3/5||||&fKoszt ulepszenia &e2500 Monet"
if {xmiecztier4::%player%} is false:
set player's current inventory's slot 21 to 272 named "&5&lMiecz &ePoziom 3" with lore "&fAktualny poziom: &a3/5||||&fKoszt ulepszenia &e2500 Monet"
else if {xmiecztier4::%player%} is true:
set player's current inventory's slot 21 to 267 named "&5&lMiecz &ePoziom 4" with lore "&fAktualny poziom: &a4/5||||&fKoszt ulepszenia &e3500 Monet"
else if {xmiecztier5::%player%} is false:
set player's current inventory's slot 21 to 267 named "&5&lMiecz &ePoziom 4" with lore "&fAktualny poziom: &a4/5||||&fKoszt ulepszenia &e3500 Monet"
if {miecztier5::%player%} is true:
set player's current inventory's slot 21 to glowing 276 named "&5&lMiecz &ePoziom 5" with lore "&fAktualny poziom: &a5||||&4Osiagnieto max poziom"
a błąd wynika z umieszczenia if lub else. Kod działa tylko zamiast tego tieru 0 (nieodblokowanego) pokazuje tier 3.
Pytanie
Talarek 9
Hej! Mam pewien problem, otóż próbuję zrobić itemki z tierami. Na początku ma być tier 0 (czyli item nieodblokowany) a następnie ma być z każdym zakupem o 1 większy. Wszystko idzie mi dobrze tylko zastanawiam się nad tym dlaczego zamiast tieru 0 w mieczu pokazuje mi tier 3
a błąd wynika z umieszczenia if lub else. Kod działa tylko zamiast tego tieru 0 (nieodblokowanego) pokazuje tier 3.
(dalszą część z kupowaniem mam jak coś)
Edytowane przez TalarekOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/33523-else-i-else-if/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi