Hej, dopiero się uczę pisać pluginy i potrzebuję pomocy ponieważ chcę zadać obrażenia mobom w pętli ale nie do końca wiem jak.
To jest mój kod :
@Overridepublic boolean onCommand(CommandSender sender,Command cmd,String label,String[] args){Player p =(Player) sender;Location loc = p.getLocation();for(Entity e : loc.getWorld().getEntities()){if(e.getLocation().distance(loc)<10){if(!e.equals(p)){
e.getDamage(10, p);}}}returntrue;}
Przeczytałem na jakimś forum że to tak powinno mniej więcej wyglądać "damage(double amount,Entity source)" chyba, jak już mówiłem dopiero zacząłem się uczyć
więc dałem "e.damage(10, p);" ale to nie działa error: The method damage(int, Player) is undefined for the type Entity
próbowałem dać "e.setFireTicks(20*5);" i wtedy wszystko działa bardzo dobrze
Pytanie
Speed200 0
Hej, dopiero się uczę pisać pluginy i potrzebuję pomocy ponieważ chcę zadać obrażenia mobom w pętli ale nie do końca wiem jak.
To jest mój kod :
Przeczytałem na jakimś forum że to tak powinno mniej więcej wyglądać "damage(double amount, Entity source)" chyba, jak już mówiłem dopiero zacząłem się uczyć
więc dałem "e.damage(10, p);" ale to nie działa error: The method damage(int, Player) is undefined for the type Entity
próbowałem dać "e.setFireTicks(20*5);" i wtedy wszystko działa bardzo dobrze
Z góry dziękuje za każdą próbę udzielenia pomocy
https://skript.pl/temat/33381-damage-mob%C4%85-w-p%C4%99tli/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi