Hej, dopiero się uczę pisać pluginy i potrzebuję pomocy ponieważ chcę zadać obrażenia mobom w pętli ale nie do końca wiem jak.
To jest mój kod :
@Overridepublic boolean onCommand(CommandSender sender,Command cmd,String label,String[] args){Player p =(Player) sender;Location loc = p.getLocation();for(Entity e : loc.getWorld().getEntities()){if(e.getLocation().distance(loc)<10){if(!e.equals(p)){
e.getDamage(10, p);}}}returntrue;}
Przeczytałem na jakimś forum że to tak powinno mniej więcej wyglądać "Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!(double amount,Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! source)" chyba, jak już mówiłem dopiero zacząłem się uczyć
więc dałem "e.damage(10, p);" ale to nie działa error: The method damage(int, Player) is undefined for the type Entity
próbowałem dać "e.setFireTicks(20*5);" i wtedy wszystko działa bardzo dobrze
Pytanie
Speed200 0
Hej, dopiero się uczę pisać pluginy i potrzebuję pomocy ponieważ chcę zadać obrażenia mobom w pętli ale nie do końca wiem jak.
To jest mój kod :
Przeczytałem na jakimś forum że to tak powinno mniej więcej wyglądać "Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!(double amount, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! source)" chyba, jak już mówiłem dopiero zacząłem się uczyć
więc dałem "e.damage(10, p);" ale to nie działa error: The method damage(int, Player) is undefined for the type Entity
próbowałem dać "e.setFireTicks(20*5);" i wtedy wszystko działa bardzo dobrze
Z góry dziękuje za każdą próbę udzielenia pomocy
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi