Skocz do zawartości
  • 0

Konsola zdalna serwera na pulpicie

Smurfsky
 Udostępnij

Pytanie

Poszukuję programu na pulpit, który umożliwia połączenie się z konsolą serwera bez konieczności ciągłego wchodzenia na hosting i logowanie się na nim.

Czy jest to w ogóle możliwe, bo wydaje mi się, że kiedyś takie coś widziałem.

Hosting to hostandplay.pl jest to serwer dla mnie i mojego brata, ale weryfikacja dwuetapowa jest męcząca, poza tym wygoda... :) 

Czy ktoś może kojarzy nazwę tego programu, do tej pory przewertowałem już nawet czeluści angielskiego Internetu i nic poza programami do zarządzania serwerami na komputerze nie znalazłem. Mi chodzi o program (a głównie program do konsoli), dzięki którego zdalnie mogę korzystać z niej na pulpicie.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

O dziękuję za nazwę, bo właśnie robię domowy serwer i też czegoś takiego potrzebuję. Próbowałem robić również panel, lecz nie znalazłem nic ciekawego, by prosto zrobić zarządzanie serwerem poprzez php/html bo w tych sprawach jestem nullem. 

A żeby nie było spamu z mojej strony, to może próbowałeś wyłączyć weryfikację dwuetapową?

• 0
Godzinę temu, tazu napisał:

To prawda, zależy od hostingu.
Najprawdopodobniej nie masz dostępu do SSH, przez to mógłbyś się zalogować do np. PUTTY.

Przed chwilą zainstalowałem Putty. Niestety aż tak "zaawansowany" nie jestem i nie wiem jak należałoby się połączyć z serwerem.

Domyślam się, że w pole host-name należy wpisać adres IP, a w pole z portem, port i zaznaczyć SSH, ale co dalej?

Moglibyście mi tu wytłumaczyć?

Edytowane przez Smurfsky

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...