Hussin 5 Opublikowano 30 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2019 Witam, potrzebuje skryptu na wskrzeszenie gracza, poniżej szczegółowo opisałem jego działanie. Czy ktoś chciałby się tego podjąć? Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/32505-mechanika-wskrzeszenia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 30 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2019 Niby przejrzyste, ale nie mam głowy na takie zdjęcia XD, napisz slownie po kolei co ma sie dziac XD Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/32505-mechanika-wskrzeszenia/#findComment-211165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1968 Opublikowano 30 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2019 options: Zasieg: 30 item: paper INFO: &c&l[NARRATOR] Postac {NAME} zostala powalona on death of player: if {CZAS::%victim%} > 0: if victim's health <= 0.5: heal victim apply weakness 5 to victim for 180 second apply slowness 50 to victim for 180 second send "&7Zostales powalony! przez: %attacker%" to victim send "&7Powalasz %victim%" to attacker set {CZAS::%victim%} to 180 set {BAND::%player%} to 0 loop all players in radius {@Zasieg} of the victim: set {_m} to "{@INFO}" replace all "{NAME}" with "%name of victim%" in {_m} send "%colored {_m}%" to loop-player while {CZAS::%victim%} > 0: remove 1 from {CZAS::%victim%} wait 1 second if {CZAS::%victim%} is 120 or 60 or 20: send "&7Zostalo %{CZAS::%victim%}% sekund!" if {BAND::%victim%} is 5: remove weakness from player remove slowness from player set {CZAS::%victim%} to 0 if {CZAS::%victim%} is 1: loop all items in victim's inventory: drop loop-item at victim teleport player to {SPAWN} else: loop all items in victim's inventory: drop loop-item at victim teleport player to {SPAWN} command /setspawn [<text>]: trigger: set {SPAWN} to location of player on jump: if {CZAS::%player%} > 0: cancel event on click: if {CZAS::%player%} > 0: cancel event on right click: if player's tool is {@item}: if clicked entity is player: if {CZAS::%clicked entity%} > 0: if {BAND::%clicked entity%} < 5: add 1 to {BAND::%clicked entity%} send "&7bandaz %{BAND::%clicked entity%}%/5" else: set {BAND::%clicked entity%} to 1 set {CZAS::%clicked entity%} to 180 send "&7Obandazowales %clicked entity%" Hussin 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/32505-mechanika-wskrzeszenia/#findComment-211177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hussin 5 Opublikowano 30 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 marca 2019 Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź! Mam tylko pytanie jakie elementy muszę edytować w tym skrypcie? Nie wiem czy item bandaża będzie dobrze odczytywany, pochodzi z moda i nie widzę w kodzie czegoś co mogłoby wskazać ten konkretny item. Czy muszę wpisać w miejsce @item nazwę tego przedmiotu? Jeśli tak to w jaki sposób mam ją podać? A może udałoby napisać się komendę albo linijkę która zdefiniuje ten item? Spoiler 28 minut temu, xAxee napisał: options: Zasieg: 30 item: paper INFO: &c&l[NARRATOR] Postac {NAME} zostala powalona on death of player: if {CZAS::%victim%} > 0: if victim's health <= 0.5: heal victim apply weakness 5 to victim for 180 second apply slowness 50 to victim for 180 second send "&7Zostales powalony! przez: %attacker%" to victim send "&7Powalasz %victim%" to attacker set {CZAS::%victim%} to 180 set {BAND::%player%} to 0 loop all players in radius {@Zasieg} of the victim: set {_m} to "{@INFO}" replace all "{NAME}" with "%name of victim%" in {_m} send "%colored {_m}%" to loop-player while {CZAS::%victim%} > 0: remove 1 from {CZAS::%victim%} wait 1 second if {CZAS::%victim%} is 120 or 60 or 20: send "&7Zostalo %{CZAS::%victim%}% sekund!" if {BAND::%victim%} is 5: remove weakness from player remove slowness from player set {CZAS::%victim%} to 0 if {CZAS::%victim%} is 1: loop all items in victim's inventory: drop loop-item at victim teleport player to {SPAWN} else: loop all items in victim's inventory: drop loop-item at victim teleport player to {SPAWN} command /setspawn [<text>]: trigger: set {SPAWN} to location of player on jump: if {CZAS::%player%} > 0: cancel event on click: if {CZAS::%player%} > 0: cancel event on right click: if player's tool is {@item}: if clicked entity is player: if {CZAS::%clicked entity%} > 0: if {BAND::%clicked entity%} < 5: add 1 to {BAND::%clicked entity%} send "&7bandaz %{BAND::%clicked entity%}%/5" else: set {BAND::%clicked entity%} to 1 set {CZAS::%clicked entity%} to 180 send "&7Obandazowales %clicked entity%" Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/32505-mechanika-wskrzeszenia/#findComment-211192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1968 Opublikowano 30 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2019 3 minuty temu, Hussin napisał: Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź! Mam tylko pytanie jakie elementy muszę edytować w tym skrypcie? Nie wiem czy item bandaża będzie dobrze odczytywany, pochodzi z moda i nie widzę w kodzie czegoś co mogłoby wskazać ten konkretny item. Czy muszę wpisać w miejsce @item nazwę tego przedmiotu? Jeśli tak to w jaki sposób mam ją podać? A może udałoby napisać się komendę albo linijkę która zdefiniuje ten item? Ukryj zawartość Niestety skrypt nie wyczyta itemu z moda Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/32505-mechanika-wskrzeszenia/#findComment-211193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hussin 5 Opublikowano 30 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 marca 2019 W takim razie wszystko rozumiem. Dziękuje za pomoc, niedługo przetestuje Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/32505-mechanika-wskrzeszenia/#findComment-211194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hussin 5 Opublikowano 30 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 marca 2019 Dobra, po testach wyszło kilka problemów, skrypt zdawał się nie realizować. Zapytałem o opinie znajomego i dał mi kilka wskazówek. Po pierwsze skrypt zaczyna się wykonywać po śmierci gracza czyli o wiele za późno. Jedną z możliwości jest zabezpieczenie eq gracza tak aby go nie tracił i teleportowanie go w miejsce śmierci. Po drugie nie rozpoczyna się odliczanie czasu. Spoiler on death of player: <==== Tutaj gracz umiera if {CZAS::%victim%} > 0: <==== Tutaj jest sprawdzany czas ale on zawsze jest none bo inicjalizowany jest dopiero if victim's health <= 0.5: heal victim apply weakness 5 to victim for 180 second apply slowness 50 to victim for 180 second send "&7Zostales powalony! przez: %attacker%" to victim send "&7Powalasz %victim%" to attacker set {CZAS::%victim%} to 180 <============= tutaj set {BAND::%player%} to 0 loop all players in radius {@Zasieg} of the victim: set {_m} to "{@INFO}" replace all "{NAME}" with "%name of victim%" in {_m} send "%colored {_m}%" to loop-player while {CZAS::%victim%} > 0: remove 1 from {CZAS::%victim%} wait 1 second if {CZAS::%victim%} is 120 or 60 or 20: send "&7Zostalo %{CZAS::%victim%}% sekund!" if {BAND::%victim%} is 5: remove weakness from player remove slowness from player set {CZAS::%victim%} to 0 if {CZAS::%victim%} is 1: loop all items in victim's inventory: drop loop-item at victim teleport player to {SPAWN} else: loop all items in victim's inventory: drop loop-item at victim teleport player to {SPAWN} Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/32505-mechanika-wskrzeszenia/#findComment-211251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 31 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2019 16 godzin temu, Hussin napisał: Dobra, po testach wyszło kilka problemów, skrypt zdawał się nie realizować. Zapytałem o opinie znajomego i dał mi kilka wskazówek. Po pierwsze skrypt zaczyna się wykonywać po śmierci gracza czyli o wiele za późno. Jedną z możliwości jest zabezpieczenie eq gracza tak aby go nie tracił i teleportowanie go w miejsce śmierci. Po drugie nie rozpoczyna się odliczanie czasu. Ukryj zawartość on death of player: <==== Tutaj gracz umiera if {CZAS::%victim%} > 0: <==== Tutaj jest sprawdzany czas ale on zawsze jest none bo inicjalizowany jest dopiero if victim's health <= 0.5: heal victim apply weakness 5 to victim for 180 second apply slowness 50 to victim for 180 second send "&7Zostales powalony! przez: %attacker%" to victim send "&7Powalasz %victim%" to attacker set {CZAS::%victim%} to 180 <============= tutaj set {BAND::%player%} to 0 loop all players in radius {@Zasieg} of the victim: set {_m} to "{@INFO}" replace all "{NAME}" with "%name of victim%" in {_m} send "%colored {_m}%" to loop-player while {CZAS::%victim%} > 0: remove 1 from {CZAS::%victim%} wait 1 second if {CZAS::%victim%} is 120 or 60 or 20: send "&7Zostalo %{CZAS::%victim%}% sekund!" if {BAND::%victim%} is 5: remove weakness from player remove slowness from player set {CZAS::%victim%} to 0 if {CZAS::%victim%} is 1: loop all items in victim's inventory: drop loop-item at victim teleport player to {SPAWN} else: loop all items in victim's inventory: drop loop-item at victim teleport player to {SPAWN} To moze zamiast on death of player daj on damage: if victim is player: Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/32505-mechanika-wskrzeszenia/#findComment-211400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Hussin 5
Witam, potrzebuje skryptu na wskrzeszenie gracza, poniżej szczegółowo opisałem jego działanie. Czy ktoś chciałby się tego podjąć?
https://skript.pl/temat/32505-mechanika-wskrzeszenia/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi