Spideusz 1 Opublikowano 18 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2019 Mordy jak zrobić, że jeżeli gracz np. 4 refy i dodać maksymalna liczbę z konfiguracji żeby w sumie dawała 8 lub mniej? Mózg mnie boli normalnie już od myślenia @[email protected], nie chce cały czas jechać na if-ach i forach, da się to jakoś zrobić prościej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KsawoX 12 Opublikowano 18 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2019 (edytowane) Dane: Mam 4 refy Suma 8: 8-4 = 4 więc musisz dodać 4 set {_refy} to 8-{_refs.%player%} add {_refy} of apple to... Poradzisz sobie z resztą? xd Edytowane 18 stycznia 2019 przez KsawoX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Spideusz 1 Opublikowano 18 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2019 (edytowane) Ale to jest przykład, mi chodzi o liczby x i y 8 jest to maksymalna liczba która powinna być, a i nie robie w SKRIPT (guwno) tylko w JAVIE i Spigocie 1.8 Mój przykład: Tutaj masz akurat koxy, max w eq możesz mieć 3, ale nie wiem jak zrobić, żeby dobierało idealnie z Objektu ;d for(int v = f.getInt("schowek.perly"); v != 0; v--) { if(a.getAmount() + v == 3) { perla.setAmount(3); p.getInventory().addItem(perla); p.sendMessage(Objects.t(Objects.core + "&7Dobrales &6" + (f.getInt("schowek.perly") - a.getAmount()) + " koxow &7ze schowka")); f.set("schowek.perly", f.getInt("schowek.perly") - a.getAmount()); xd = true; break; } } Edytowane 18 stycznia 2019 przez Spideusz bląd ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Spideusz 1 Opublikowano 18 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2019 Dobra zrobiłem, żeby dodawało po 1 przedmiocie a podczas sprawdzania będzie zabierało ;3 // Do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KsawoX 12 Opublikowano 18 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2019 (edytowane) To forum się nazywa Skript.pl @Spideusz :X Nie popatrzyłem się że to plugin xdNo ale przepisz tamto co ci dałem po prostu na plugin i będziesz miał. If(p.getInv.... Ustaw później zmienną na wartość danego przedmiotu w INV gracza i masz@Spideusz:: V Ja wszedłem z linku shouboxa Edytowane 18 stycznia 2019 przez KsawoX kerpson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Spideusz 1 Opublikowano 18 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2019 (edytowane) Ale podforum w którym napisałem to pytanie to "Programowanie -> Tworzenie pluginów - Java & Kotlin -> Pytania i problemy" :)) Edytowane 18 stycznia 2019 przez Spideusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 18 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2019 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Spideusz 1
Mordy jak zrobić, że jeżeli gracz np. 4 refy i dodać maksymalna liczbę z konfiguracji żeby w sumie dawała 8 lub mniej?
Mózg mnie boli normalnie już od myślenia @[email protected], nie chce cały czas jechać na if-ach i forach, da się to jakoś zrobić prościej?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi