Witam wszystkich bardzo serdecznie, robię skrypt na banhammer i póki co wygląda tak
command /banhammer:
trigger:
give player 1 axe of sharpness 3 named "&5&lBanhammer"
on pick up:
broadcast "&4Gestapo coming"
if event-item is any axe:
loop blocks in radius 3 around player:
play mob spawner flames at loop-block to player
on damage:
if attacker's tool is axe named "&5&lBanhammer":
victim is a player
strike lightning at the victim
execute attacker command "ban %victim% zostales zbanowany"
on rightclick:
if tool of player is axe named "&5&lBanhammer":
shoot a fireball from the player
Niestety loop play mob spawner flames wywala błędy, ponad to gdy klikam jakimkolwiek innym itemkiem to też strzelam fireballami a to ma działać tylko na banhammerze, chciałbym również się dopytać o kwestie bezpieczeństwa, chciałbym żeby to działało tylko osobą z permisją, mam wrażenie że każdy kto sobie zmieni nazwe siekierki na &5&lBanhammer będzie mógł banować każdego na serwerze
Wersja mojego serwera, Skripta oraz SkQuery jest na 1.7.2
Prosiłbym też bardzo o naprawienie błędów i wytłumaczenie o co biega, z góry bardzo dziękuje
Pytanie
Jabu2 0
Witam wszystkich bardzo serdecznie, robię skrypt na banhammer i póki co wygląda tak
command /banhammer: trigger: give player 1 axe of sharpness 3 named "&5&lBanhammer" on pick up: broadcast "&4Gestapo coming" if event-item is any axe: loop blocks in radius 3 around player: play mob spawner flames at loop-block to player on damage: if attacker's tool is axe named "&5&lBanhammer": victim is a player strike lightning at the victim execute attacker command "ban %victim% zostales zbanowany" on rightclick: if tool of player is axe named "&5&lBanhammer": shoot a fireball from the player
Niestety loop play mob spawner flames wywala błędy, ponad to gdy klikam jakimkolwiek innym itemkiem to też strzelam fireballami a to ma działać tylko na banhammerze, chciałbym również się dopytać o kwestie bezpieczeństwa, chciałbym żeby to działało tylko osobą z permisją, mam wrażenie że każdy kto sobie zmieni nazwe siekierki na &5&lBanhammer będzie mógł banować każdego na serwerze
Wersja mojego serwera, Skripta oraz SkQuery jest na 1.7.2
Prosiłbym też bardzo o naprawienie błędów i wytłumaczenie o co biega, z góry bardzo dziękuje
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi