Witam. Mam problem mianowicie zrobiłem zmienne do mieczy w lore, aby były np. Silne na potwory 10%, a na ludzi -20% i nie wiem jak użyć tego w on damage by zadawały faktyczny dmg taki jak dodaje lore. Chodzi o to, że gdy do broni zostanie wylosowany % np. 50% na potwory i -100% na ludzi to wtedy by było tak jak pisze tam w kodzie na dole, a gdy by był np. 37% na potwory i -74% na ludzi to do tego skrypt samemu by dodawał dmg. Da się to jakoś zrobić?
command /test:
permission: admin.ostrze
trigger:
set {_spp} to a random integer between 1 and 100
set {_spl} to a random integer between -1 and -100
add 1 of diamond hoe of sharpness 40 named "&8Tajemniczy test" with lore "&4Silny przeciwko potworom &6%{_spp}%%%||&4Silny przeciwko ludziom &6-%({_spp}*2)%%%" to player's inventory
send "&c* &7Otrzymales Tajemniczy test do ekwipunku!"
send "Losowa liczba pomiedzy : %random integer between 1 and 100%"
on damage:
if attacker is a player:
if attacker's tool is diamond hoe of sharpness 40 named "&8Tajemniczy test" with lore "&a%{_spp}%%% Silny przeciwko potworom||&c-%({_spp}*2)%%%Silny przeciwko ludziom":
if victim is not a player:
set {_damage} to damage
set damage to ({_damage}*1.5)
else:
set {_damage} to damage
set damage to ({_damage}*0)
Pytanie
XxPostalekxX 0
Witam. Mam problem mianowicie zrobiłem zmienne do mieczy w lore, aby były np. Silne na potwory 10%, a na ludzi -20% i nie wiem jak użyć tego w on damage by zadawały faktyczny dmg taki jak dodaje lore. Chodzi o to, że gdy do broni zostanie wylosowany % np. 50% na potwory i -100% na ludzi to wtedy by było tak jak pisze tam w kodzie na dole, a gdy by był np. 37% na potwory i -74% na ludzi to do tego skrypt samemu by dodawał dmg. Da się to jakoś zrobić?
command /test: permission: admin.ostrze trigger: set {_spp} to a random integer between 1 and 100 set {_spl} to a random integer between -1 and -100 add 1 of diamond hoe of sharpness 40 named "&8Tajemniczy test" with lore "&4Silny przeciwko potworom &6%{_spp}%%%||&4Silny przeciwko ludziom &6-%({_spp}*2)%%%" to player's inventory send "&c* &7Otrzymales Tajemniczy test do ekwipunku!" send "Losowa liczba pomiedzy : %random integer between 1 and 100%" on damage: if attacker is a player: if attacker's tool is diamond hoe of sharpness 40 named "&8Tajemniczy test" with lore "&a%{_spp}%%% Silny przeciwko potworom||&c-%({_spp}*2)%%%Silny przeciwko ludziom": if victim is not a player: set {_damage} to damage set damage to ({_damage}*1.5) else: set {_damage} to damage set damage to ({_damage}*0)Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/30968-problem-z-mieczami/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi