Skocz do zawartości

BetterPM (NewPM) - Kryso

Rekomendowane odpowiedzi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witajcie wszyscy, napisałem skrypt który może pomóc wielu graczom :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co to własciwie jest NewPM?

- NewPM jest to skrypt z całkowicie innym systemem prywatnych wiadomosci! :)

O co w tym chodzi?

- Od dzisiaj nie musisz wpisywac /msg [nick gracza] [wiadomosc] lub /r [wiadomosc]! Wystarczy po prostu ze wpiszesz /pm [nick gracza] i zaczniesz z nim prywatną rozmowe na chacie! Wszystko co napiszesz na chacie trafi tylko do osoby którą wymienilismy tam wyżej w komendzie /pm :). 

Po co takie coś powstalo?

- Sobota jest, jakoś mi się nudzi więc postanowiłem napisać taki prosty skrypt :)

Jak zakończyć taką rozmowe?

- Wystarczy że wpiszesz /pm [nick gracza] off

Wersja kodu: 1.02

Skrypt testowany i działa bardzo dobrze polecam każdemu

Pozdrawiam Kryso :)

Edytowane przez Kryso
https://skript.pl/temat/30312-betterpm-newpm-kryso/

13 minut temu, dxltv napisał:

Tak srednio mi sie podoba bo jest /msg, a to sie prawei niczym od niego nie rozni

Własnie nie, nigdy czegoś takiego na serwerach nie widziałem :P

Edytowane przez Kryso
https://skript.pl/temat/30312-betterpm-newpm-kryso/#findComment-198388

18 minut temu, LuckyPotato napisał:

A ja widziałem... Ot chociażby w party z  MCMMO.

Ogólnie skrypt średni... Wygląda na działający, ale mimo to mogłeś go zrobić na bazie tego msg z essentials, tj. Wysyłać wiadomość msg po napisaniu na chacie...

Jestem początkującym skrypterem kod może nie jest najlepszy ale napewno nie ma raka ;). Raczej stawiam na pisanie skryptów których nie widuje na innych serwerach ? @LuckyPotato

Edytowane przez Kryso
https://skript.pl/temat/30312-betterpm-newpm-kryso/#findComment-198391

To tak na wstępie... Skrypt jest nawet spoko, tylko że mało wnosi do gry ?. Mógłbyś dodać np. komendę na to, aby można było założyć grupę, która wyświetlała by chat tylko dla ich członków oraz, aby uczestnicy tej konwersacji mogli pisać tylko ze sobą.

Są też błędy w stylu "stop". Ja naprawdę nie wiem po co i dlaczego ludzie dodają sobie dodatkowe linijki kodów po nic....

on chat:
    if {pm.%player%} is set:
        if {pm.%player%} is online:
            cancel event
            set {_message} to message
            send "{@tag} &7%player% &8> &b%{_message}%"
            send "{@tag} &7%{pm.%player%}% &8< &b%{_message}%" to {pm.%player%}
            stop # po co stop jeśli mamy wybór albo gracz jest dostępny, albo nie jest
        else:
            cancel event
            send "{@tag} &8> &cGracz jest offline :("
            stop # kolejny raz
    else: # ??? Jeśli {pm.%player%} nie jest ustawiony to automatycznie nie wykona dalszego kodu, wiec nie wiem po co to jest
        stop # i kolejny raz stop, chociaż tutaj już bym zrozumiał, gdyby był inny kod

Ogólnie skrypt w miarę pomysłowy, na pewno nie ma tego dużo na forum, chociaż jest BARDZO podobny do MSG, no i jest raczej ubogi. Takie mocne  6/10.  ?

https://skript.pl/temat/30312-betterpm-newpm-kryso/#findComment-198639