Skocz do zawartości
  • 0

Czy ten sposób jest dobry?

kerpson
 Udostępnij

Pytanie

Zrobiłem inny sposób na inventory, i chce się dowiedzieć, jak on działa, optymalnie czy nie?

inventory:

public class HelpInventory {

public static Inventory help = Bukkit.getServer().createInventory(null, 54, "§6§lPomoc");

static{
		ItemStack glass = new ItemBuilder(Material.STAINED_GLASS_PANE, 1).setDurability((short) 7).setName(TranslateAPI.format(Main.getInst().getConfig().getString("glass.name"))).setLore(TranslateAPI.format(Main.getInst().getConfig().getStringList("glass.lore"))).toItemStack();		
		ItemStack paper = new ItemBuilder(Material.PAPER, 1).setName(TranslateAPI.format(Main.getInst().getConfig().getString("pomoc.paper.name"))).setLore(TranslateAPI.format(Main.getInst().getConfig().getStringList("pomoc.paper.lore"))).addEnchant(Enchantment.DURABILITY, 3).toItemStack();		
		ItemStack itemframe = new ItemBuilder(Material.ITEM_FRAME, 1).setName(TranslateAPI.format(Main.getInst().getConfig().getString("pomoc.frame.name"))).setLore(TranslateAPI.format(Main.getInst().getConfig().getStringList("pomoc.frame.lore"))).toItemStack();		
		ItemStack diamond = new ItemBuilder(Material.DIAMOND, 1).setName(TranslateAPI.format(Main.getInst().getConfig().getString("pomoc.diamond.name"))).setLore(TranslateAPI.format(Main.getInst().getConfig().getStringList("pomoc.diamond.lore"))).toItemStack();

int i = 0;
		while(i < 50){
			help.setItem(i, glass);
			i++;
		}	
		help.setItem(4,  paper);
		help.setItem(10, itemframe);
		help.setItem(16, diamond);
	}

}

a potem w komendzie w innej klasie:

p.openInventory(HelpInventory.help);

(Wiem, że mogłem skrócić pętlę, ale na szybko to pisałem XD)

Edytowane przez LjayPL789
bludis

Dodaję znaki diakrytyczne; poprawiam interpunkcję.

Notatka dodana przez bludis

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...