kerpson 534 Opublikowano 14 października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 października 2018 Witam, czy zna ktos moze event, ktory bedzie sprawdzac czy gracz posiada dany item? Bo przy blokowaniu inventory da sie pewnym "bugiem" je wyjac i nie znika Chodzi mi tylko o event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stefanik11 61 Opublikowano 14 października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 października 2018 Proszę: Player p = ...; p.getInventory.contains(new ItemStack(Material.STONE)) #return boolean Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 534 Opublikowano 14 października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 października 2018 (edytowane) @stefanik11, tą metodę znam, ale chodzi mi o event Edytowane 14 października 2018 przez HotAngel2K17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stefanik11 61 Opublikowano 14 października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 października 2018 Nie ma takiego eventu... możesz za pomocą taska np. co 5 sek sprawdzać czy gracz ma dany item. kerpson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 718 Opublikowano 15 października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 października 2018 Jaki bug I o jaki event dokładnie Ci chodzi, bo nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 534 Opublikowano 15 października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 października 2018 @Ixidi. W moim pluginie na inventory itemy sa blokowane. Ale pewnym smiesznym bugiem da sie je wyjmowac. Dlatego np. Na serwerze dragon survival po wyjeciu np. Itemu szkla z /pomoc (bo tam tez da sie zbugowac) To po probie klikniecia na item on sie sam usuwa. Po kliknieciu E na klawiaturze tez sie usuwa odrazu. Wiec pytam czy jedt event ktory sprawdza co gracz ma w eq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 718 Opublikowano 15 października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 października 2018 Ogólnie nie jest to bug, bo item znika po próbie użycia go, ale mniejsza. Musisz najpierw zrozumieć czym są eventy. Jak sama nazwa wskazuje są to po prostu zdarzenia. Śmierć, postawienie bloku, zniszczenie bloku, złowienie ryby, każde wydarzenie. Aby wywołać dany kod podczas danego eventu, należy go nasłuchiwać. Służy do tego "słuchacz" Listener. Dlatego właśnie nie może istnieć event, który sprawdza co gracz ma w eq, nie jest to wydarzenie. Logiczne, prawda? Ekwipunek gracza przechowuje kolekcja, którą możesz pobrać przez player.getInventory(); Mam nadzieję, że pomogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 534 Opublikowano 15 października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 października 2018 Nooo w sumie tak. Rozumiem o co chodzi ale glupoty pisze. Dzieki za pomoc. Jestem poczatkujacy w javie, a najlepiej sie ucze przez pomoce itd :p. Dzieki i milej nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 718 Opublikowano 15 października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 października 2018 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kerpson 534
Witam, czy zna ktos moze event, ktory bedzie sprawdzac czy gracz posiada dany item? Bo przy blokowaniu inventory da sie pewnym "bugiem" je wyjac i nie znika
Chodzi mi tylko o event
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi