Meffak 2 Opublikowano 14 października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 października 2018 (edytowane) Witam, otóż mam owy kod: private void checkWWW() throws RuntimeException { try { URL oracle = new URL("link_do_rawa_pliku_z_githuba"); URLConnection yc = oracle.openConnection(); BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader( yc.getInputStream())); String inputLine; while ((inputLine = in.readLine()) != null) { if (inputLine.equalsIgnoreCase("true")) { System.out.println("licencja poprawna"); } else { System.out.println("licencja nieprawidlowa"); } } in.close(); } catch (Throwable ex) { throw new RuntimeException(); } } I nie wiem jak pod niego stworzyć plik z licencja, posiadam owy ktory nie działa: { "jakiserwser.pl": { "true" } } Chciałbym o szybką odpowiedź i pomoc w pliku licencyjna! P.S: Wiem że w kodzie powinno być że offa plugin. Edytowane 14 października 2018 przez stefanik11 Wstawim w code. Notatka dodana przez stefanik11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 15 października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 października 2018 Widzę, że próbowałeś zapisać plik z licencja w formacie JSON, nie jest to jednak zrobione poprawnie. Plik może wyglądać np. tak: { "servers": [ "jakiserwser.pl", "serwer.com" ] } Należy teraz odpowiednio zinterpretować format JSON. Najlepiej użyć do tego jednej z wielu bibliotek, pokaże Ci to przy użyciu Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. No więc tak załóżmy, że masz przeczytany plik z licencją do zmiennej jsonString. Kod będzie wyglądał mniej więcej tak: String jsonString; //licencja String serverName; //nazwa serwera wpisana w licencji JSONObject json = new JSONObject(jsonString); JSONArray array = json.getJSONArray("servers"); boolean exists = false; int length = array.length(); if (length > 0) { for (int i = 0; i < length; i++) { if (array.getString(i).equals(serverName)) { exists = true; break; } } } if (!exists) { // licencja nie zawiera serwera return; } // licencja zawiera serwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMuffionex 105 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 witam mam ten sam problem, ale @Ixidi pomógł. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Meffak 2
Witam, otóż mam owy kod:
I nie wiem jak pod niego stworzyć plik z licencja, posiadam owy ktory nie działa:
Chciałbym o szybką odpowiedź i pomoc w pliku licencyjna!
Edytowane przez stefanik11P.S: Wiem że w kodzie powinno być że offa plugin.
Wstawim w code.
Notatka dodana przez stefanik11
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi