test45345 0 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 Mianowicie mam pytanie jak sprawdzić czy dane słowo występuje w %message%, nie poprzez "if message contains "słowo":" ponieważ wykrywa słowo w słowie. Np. if message contains "gór": a wykrywa góra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _Of3k 278 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 (edytowane) 18 minut temu, test45345 napisał: Mianowicie mam pytanie jak sprawdzić czy dane słowo występuje w %message%, nie poprzez "if message contains "słowo":" ponieważ wykrywa słowo w słowie. Np. if message contains "gór": a wykrywa góra Jak dobrze pamiętam (nie wiem, czy kod odnośnie split at będzie poprawny): Spoiler on chat: set {message.split.%player%::*} to message split at " " loop {message.split.%player%::*}: if loop-value is "kek": cancel event message "&cWoooaaaah! Działa." Edytowane 28 sierpnia 2018 przez _Of3k Ueee... Podmień sobie zmienne na tymczasowe: {_message.split.%player%::*} test45345 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
test45345 0
Mianowicie mam pytanie jak sprawdzić czy dane słowo występuje w %message%, nie poprzez "if message contains "słowo":" ponieważ wykrywa słowo w słowie.
Np.
if message contains "gór":
a wykrywa góra
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi