Mam problem w kodzie niżej. A mianowicie kolega mnie atakuje jak mam ochrone i jemu wyskakuje wiadomość "&4Blad: &cPosiadasz ochrone nie mozesz atakowac innych graczy" ale ja nie atakując go również dostaje tą wiadomość. Jak to jest możliwe skoro na końcu jest `to attacker` (ta wiadomość)
on damage of player:
if {ochrona.%attacker%} is true:
send "&4Blad: &cPosiadasz ochrone nie mozesz atakowac innych graczy" to attacker
cancel event
if {ochrona.%victim%} is true:
cancel event
stop
if {ochrona.%victim%} is false:
cancel event
stop
if {ochrona.%attacker%} is false:
if {ochrona.%victim%} is true:
send "&4Blad: &cTen gracz posiada ochrone nie mozesz go atakowac" to attacker
cancel event
stop
if {ochrona.%victim%} is false:
stop
Pytanie
Nieaktywny
Witam
Mam problem w kodzie niżej. A mianowicie kolega mnie atakuje jak mam ochrone i jemu wyskakuje wiadomość "&4Blad: &cPosiadasz ochrone nie mozesz atakowac innych graczy" ale ja nie atakując go również dostaje tą wiadomość. Jak to jest możliwe skoro na końcu jest `to attacker` (ta wiadomość)
on damage of player: if {ochrona.%attacker%} is true: send "&4Blad: &cPosiadasz ochrone nie mozesz atakowac innych graczy" to attacker cancel event if {ochrona.%victim%} is true: cancel event stop if {ochrona.%victim%} is false: cancel event stop if {ochrona.%attacker%} is false: if {ochrona.%victim%} is true: send "&4Blad: &cTen gracz posiada ochrone nie mozesz go atakowac" to attacker cancel event stop if {ochrona.%victim%} is false: stop
Edytowane przez NieaktywnyOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/28575-bl%C4%85d-przy-wiadomo%C5%9Bci/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi