Napisałem skrypt, który ochrania gracza przed zdedaniem od upadku, gdy ten wleci (na fly) na dany region. Jednakże skrypt działa połowicznie. Mianowicie, gdy gracz wlatuje na region, a jego wysokość od ziemi jest niewielka np 30 bloków (nie mam na myśli parametru Y, lecz odległość pomiędzy graczem a najbliższym blokiem podłoża), skrypt działa poprawnie. Gdy gracz wlatuje na obszar regionu, a jego wysokość względem ziemi wynosi około 139 bloków, skrypt nie ochrania gracza i on w efekcie ginie. Nie jestem w stanie określić, od jakiej wysokości skrypt przestaje działać, gdyż na 2 różnych komputerach ta wysokość jest inna. Na 1 komputerze, wysokością graniczną jest parametr Y wynoszący około 203, na innym jest to już około 180. Testy były przeprowadzane w tej samej lokalizacji na mapie. Co może być przyczyną?
on entering of region:
wait 3 tick
if "%regions at player%" contains "test":
if player is flying:
set {antyobrazenia.%player%} to true
disable fly for player
on damage:
damage cause is fall
if {antyobrazenia.%victim%} is true:
cancel event
wait 5 tick
delete {antyobrazenia.%victim%}
stop
Może istnieje jakiś inny sposób na ochronę gracza przed obrażeniami z upadku? Efekt typu god na czas np 8 sekund odpada, gdyż należy przewidzieć, że gracz spadnie na ziemię w przeciągu np 4 sekund i przez kolejne 4 sekundy będzie niemożliwy dla zabicia przez innych graczy.
Pytanie
jas123 1
Napisałem skrypt, który ochrania gracza przed zdedaniem od upadku, gdy ten wleci (na fly) na dany region. Jednakże skrypt działa połowicznie. Mianowicie, gdy gracz wlatuje na region, a jego wysokość od ziemi jest niewielka np 30 bloków (nie mam na myśli parametru Y, lecz odległość pomiędzy graczem a najbliższym blokiem podłoża), skrypt działa poprawnie. Gdy gracz wlatuje na obszar regionu, a jego wysokość względem ziemi wynosi około 139 bloków, skrypt nie ochrania gracza i on w efekcie ginie. Nie jestem w stanie określić, od jakiej wysokości skrypt przestaje działać, gdyż na 2 różnych komputerach ta wysokość jest inna. Na 1 komputerze, wysokością graniczną jest parametr Y wynoszący około 203, na innym jest to już około 180. Testy były przeprowadzane w tej samej lokalizacji na mapie. Co może być przyczyną?
on entering of region: wait 3 tick if "%regions at player%" contains "test": if player is flying: set {antyobrazenia.%player%} to true disable fly for player on damage: damage cause is fall if {antyobrazenia.%victim%} is true: cancel event wait 5 tick delete {antyobrazenia.%victim%} stopMoże istnieje jakiś inny sposób na ochronę gracza przed obrażeniami z upadku? Efekt typu god na czas np 8 sekund odpada, gdyż należy przewidzieć, że gracz spadnie na ziemię w przeciągu np 4 sekund i przez kolejne 4 sekundy będzie niemożliwy dla zabicia przez innych graczy.
https://skript.pl/temat/27295-problem-z-on-damage/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi