Skocz do zawartości
  • 0

Skille z particlesami

KrisSx

Pytanie

Hej, napisze mi ktos skrypt na skille (wystarczy jeden) z particlesami? Chodzi mi o to ze jak gracz ma np ksiazke nazwana "&bSzarza" to po kliknieciu gracz wyskakuje lekko w gore i w przod mocno, np na 3 kratki, i po 1/2 sekundach dookola gracza w odleglosci 2 blokow robia sie particlesy i moby w tym obszarze traca okreslona ilosc hp. + jesli sie da to cos takiego, ale tez na skilla dzialajacego w danym obszarze (np linii prostej przed graczem i moby na tej linii traca hp)

I jeszcze jedno:

Jak zmienic szybkosc gracza, jesli {speed.%player%} wynosi np 1.2 , a {slow.%player%} 0.95 , zeby jego predkosc wynosila wynik mnozenia tych zmiennych ({speed.%player%} * {slow.%player%})

Wolam @Damianekk i @knugi bo wiem ze oni sie na tym znaja xDD

Edytowane przez KrisSx

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No co?

Robisz event on right click (sprawdzasz czy to jest ta książka) póżniej wysyłasz gracza w górę, następnie w stronę którą patrzy i w dół.

Tam gdzie wylądował to zapisujesz zmienną tymczasową i na niej działasz. Robisz te swoje particlesy w jakimś tam odrębie (one są głupie, nie kminię dalej jak zrobić proste kółko :P) i loopujesz wszystkie moby w tym odrębie i zadajesz im damage (lub nakładasz jakiś effect np poison)

Eg.1 Sub.2 W lini prostej, to zapisujesz bloki do listy tymczasowej a później sprawdzasz czy jest jakiś entity na tych blokach i to samo co wyżej -> zadajesz im damage lub nakładasz effect np poison.

Co do speed'a. 100% = 1.0

Dobrze napisałeś ({speed.%player%} * {slow.%player%}) czyli aktualny speed gracza jest spowolniony o 5%. 

Zatem

set player's walk speed to ({speed.%player%} * {slow.%player%})

Chyba coś takiego :) 

Pozdrawiam #Knugi

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...