Witam, mam zlecenie na skrypt/plugin do pvp typu 1vs1.
Jednak pvp które zbudowałem wymaga raczej innej formy niż typowe pluginy.
Wytłumaczę mniej więcej o co chodzi, a po szczegóły zapraszam na discord który jest na dole.
Są mosty, za każdym mostem jest arena, zadaniem jest napisać tak, aby gracz bez danej ilości punktów nie mógł wejść na kolejny most, a jak będzie miał za dużo punktów to poprzedni most się zamknie.
Nie był by to problem zrobić tak gdyby nie kilka faktów:
- Areny pvp są okrągłe i z trybunami dla publiczności obok.
- Są tak ułożone że chcąc zaznaczyć całą strefę areny zaznaczasz kawałek drugiej.
Dlatego rozwiązaniem jest zrobić tak by arena i pole do którego nie da się wejść było osobno (pole na moście (kilka kratek))
O teren w którym można się bić zadbam ja, tylko potrzebuje tej punktacji.
Forma dołanczania do areny ma być przez kliknięcie tabliczki, oraz gdy zajdzie taka potrzeba bym mógł w esentials dodać też komędą.\
Osobiście używam pluginu 1vs1, i w sumie oczekuję czegoś podobnego.
Skrypt może być, jednak wolał bym to w formie pluginu z folderem gdzie będę mógł zmieniać zmienne, oczywiście za plugin zapłacę więcej.
ps. Ktoś już próbował to zrobić i mu się nie udało, jeśli chcesz dostaniesz ten plik by dokładniej przypatrzeć się o co chodzi.
Pytanie
Umbreon97 1
Witam, mam zlecenie na skrypt/plugin do pvp typu 1vs1.
Jednak pvp które zbudowałem wymaga raczej innej formy niż typowe pluginy.
Wytłumaczę mniej więcej o co chodzi, a po szczegóły zapraszam na discord który jest na dole.
Są mosty, za każdym mostem jest arena, zadaniem jest napisać tak, aby gracz bez danej ilości punktów nie mógł wejść na kolejny most, a jak będzie miał za dużo punktów to poprzedni most się zamknie.
Nie był by to problem zrobić tak gdyby nie kilka faktów:
- Areny pvp są okrągłe i z trybunami dla publiczności obok.
- Są tak ułożone że chcąc zaznaczyć całą strefę areny zaznaczasz kawałek drugiej.
Dlatego rozwiązaniem jest zrobić tak by arena i pole do którego nie da się wejść było osobno (pole na moście (kilka kratek))
O teren w którym można się bić zadbam ja, tylko potrzebuje tej punktacji.
Forma dołanczania do areny ma być przez kliknięcie tabliczki, oraz gdy zajdzie taka potrzeba bym mógł w esentials dodać też komędą.\
Osobiście używam pluginu 1vs1, i w sumie oczekuję czegoś podobnego.
Skrypt może być, jednak wolał bym to w formie pluginu z folderem gdzie będę mógł zmieniać zmienne, oczywiście za plugin zapłacę więcej.
ps. Ktoś już próbował to zrobić i mu się nie udało, jeśli chcesz dostaniesz ten plik by dokładniej przypatrzeć się o co chodzi.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi