JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 7 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2018 Witam mam pytanie dalo by rade wykryc czy gracz patrzy sie w gore lub na kogos ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaku49 691 Opublikowano 7 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2018 if player's facing is west: west to kierunek nie wiem czy działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 8 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2018 (edytowane) Pod F3 masz kilka takich wartości: kordy, kordy bloku, kordy chunku i w czwartej linijce wartości dot. położenia głowy gracza: Facing: (kierunek patrzenia - to co napisał jaku; north, south, west, east) potem (towards positive/negative x/z - tj. czy w daną stronę współrzędna x/z rośnie czy maleje) a następnie (yaw - czyli kąt poziomy mierzony od południa wyrażany w stopniach *od 0 do 360*/pitch - czyli kąt pionowy mierzony od horyzontu tj. od 0 do +90 w dół i od 0 do -90 w górę.) Możesz używać wszystkiego co tylko potrzebujesz, np: if player's facing is north/south/west/east: - czy gracz patrzy się w danym kierunku if player's yaw <= than 350: if player's yaw >= 320: - czy gracz patrzy się w kierunku pomiędzy 320, a 350. if player's pitch is "-90": - to o co pytałeś, czyli czy gracz patrzy się w górę Gdy chodzi o patrzenie na coś: W evencie stawiasz warunek, np: on rightclick: if targeted block is a stone: set block below targeted block to dirt set targeted block to potato add 7 to the data value of targeted block send "May the force of potatoes be with you." on rightclick: if targeted block is 35:0: set {_} to location of targeted block loop 15 times: add 1 to the data value of block at {_} wait 10 ticks if targeted entity is a cow: send "Oto krowa, jej imię brzmi %name of targeted entity%" Tak samo robi się z graczami: on rightclick: if targeted entity is a cow: spawn bat at location of targeted entity apply invisibility 1 to last spawned bat for 100000 seconds make targeted entity ride last spawned bat Mam nadzieję że pomogłem, bye. @JanekMaSkrypta_ EDIT: Strasznie nieestetyczne jest dawanie tylu kolorów na raz, tym bardziej trudniej się połapać w poście. Edytowane 15 czerwca 2018 przez ZiemniaQ Ziemniaki Wstawiam w CODE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Vylence Opublikowano 15 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2018 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
JanekMaSkrypta_ 117
Witam mam pytanie dalo by rade wykryc czy gracz patrzy sie w gore lub na kogos ?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi