MrGlind 0 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2014 Siemka, chciałem zrobić top graczy na tab. Tutaj macie kod z mojego skryptu na topke:command /top [<text>]: trigger: if arg 1 is not set: send "&cPoprawne uzycie &7/top pvp" if arg 1 is "pvp": set {_num} to size of {rank.r: :*} loop {_num} times: loop {rank.r: :*}: if {_topscore.%loop-number%} is not set: set {_topscore.%loop-number%} to loop-value set {_topplayer.%loop-number%} to loop-index else if loop-value is greater than {_topscore.%loop-number%}: set {_topscore.%loop-number%} to loop-value set {_topplayer.%loop-number%} to loop-index remove {_topscore.%loop-number%} from {rank.r: :*} loop {_num} times: if loop-number is less than or equal to 10: send "&7%{_topplayer.%loop-number%}% &8- &a%{_topscore.%loop-number%}%" to player set {rank.r::%{_topplayer.%loop-number%}%} to {_topscore.%loop-number%} stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anastair 64 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2014 (edytowane) Tutaj jest przykład użycia tablisty za pomocą WS. http://www.dzikoysk.net/projects/wildskript/doc/complex/ Edytowane 28 sierpnia 2014 przez User987 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrGlind 0 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2014 (edytowane) tak ale nwm jak dodać np 1 top 2 top itp Edytowane 28 sierpnia 2014 przez MrGlind Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piratjsk 700 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2014 # przepisywanie listy do listy roboczejloop {rank.r::*}: set {_lista::%loop-index%} to loop-value# wyznaczanie pierwszych 10 miejscloop 10 times: loop {_lista::*}: {_topscore.%loop-number%} is not set: set {_topscore.%loop-number%} to loop-value set {_topplayer.%loop-number%} to loop-index loop-value is more than {_topscore.%loop-number%}: set {_topscore.%loop-number%} to loop-value set {_topplayer.%loop-number%} to loop-index delete {_lista::%{_topplayer.%loop-number%}%}# tutaj musisz umiescic kod na tab# zmienne {_topscore.1}, {_topscore.2}, {_topscore.3} itd. przechowuja ilosc pkt kolejnych miejsc# zmienne {_topplayer.1}, {_topplayer.2}, {_topplayer.3} itd. przechowuja nazwy graczy z kolejnych miejsc(kod nietestowany) Gotowego kodu na tab Ci nie podam bo nigdy się tym nie bawiłem. Ten kod musisz sobie wsadzić do np. every 10 seconds albo do funkcji (z ws) i wywoływać funkcję za każdym razem gdy jakiś gracz dostaje lub traci pkt. MrGlind 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrxJoint 28 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2014 Ej gosciu a jak ty czyscisz potem punkty bo ja jak daje clear zmienna to nie usunie tych punktow :C Bo np jak jest gosciu cheater to jak z zerowac jego punkty moze ktos wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piratjsk 700 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2014 Jeśli lista ma postać {rank.r::%nazwa gracza%} = pkt, to najłatwiej chyba tak:command /zreuj [<text>]: trigger: arg is set: {rank.r::%arg%} is set: delete {rank.r::%arg%} send "wyzerowales pkt gracza %arg%" stop send "nie znaleziono gracza %arg%" stop send "kogo pkt chcesz wyzerowac? /zeruj <nick>" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrxJoint 28 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2014 A np jak zamiast gracza jest TAG gildii i punkty tez sa gildii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MrGlind 0
Siemka, chciałem zrobić top graczy na tab. Tutaj macie kod z mojego skryptu na topke:
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi