BlackRode 28 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 Witam, Poprosiłbym o skrypt na usuwanie itemu z eq gdy ktoś go użyje. Np. ktoś ma miecz o nazwie xxx i przy walce go wyrzuca z eq i pisze ten item jest już nie legalny wymień go w sklepie na ./warp sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CresixU 14 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 on leftclick: if player's tool is diamond sword named "Miecz": drop item send "Ten miecz jest nielegalny, wymień go na /warp sklep" Wydaje mi się, że powinno działać BlackRode 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BlackRode 28 Opublikowano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 @CresixU tylko nie dropi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 variables: {miecz.%player%} = false on damage: if attacker is a player: if {miecz.%player%} is false: cancel event else: send "Ten miecz jest nie legalny, wymien go na /warp sklep" to player on drop: # nie wiem czy tak powinno byc drop item set {miecz.%player%} to true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 10 minut temu, CresixU napisał: on leftclick: if player's tool is diamond sword named "Miecz": drop item send "Ten miecz jest nielegalny, wymień go na /warp sklep" Wydaje mi się, że powinno działać Bo dał on leftclick czyli jak klikniesz lewym przyciskiem myszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BlackRode 28 Opublikowano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 (edytowane) @Mroczekk tylko jest send Edytowane 3 maja 2018 przez BlackRode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BlackRode 28 Opublikowano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 @Mroczekk a co do twojego gdzie dać nazwę miecza ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 variables: {miecz.%player%} = false on damage: if attacker is a player: if {miecz.%player%} is true: send "Ten miecz jest nie legalny, wymien go na /warp sklep" to player set damage to 0 else: cancel event on drop: # nie wiem czy tak powinno byc drop item set {miecz.%player%} to true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 1 minutę temu, BlackRode napisał: @Mroczekk a co do twojego gdzie dać nazwę miecza ?? Jak wyrzucisz item to {miecz.%player%} będzie true wiec nie będzie można atakować BlackRode 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BlackRode 28 Opublikowano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 (edytowane) 13 minut temu, Mroczekk napisał: Jak wyrzucisz item to {miecz.%player%} będzie true wiec nie będzie można atakować Nie do końca zrozumiałem to co mam zrobić. Możesz podesłać całość połączonego skryptu ?? Edytowane 3 maja 2018 przez BlackRode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CresixU 14 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 (edytowane) Mroczek i tak źle skrypt napisał Przy każdym atakowaniu zmienia dmg do 0... czyli jakby chciał aby gracz nie mógł zabierać hp on drop tam jest źle, bo w sumie nic nie robi Ja już zwątpiłem, że się da tak zrobić, że wyrzuca item Edytowane 3 maja 2018 przez CresixU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NaxynPL 9 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 Proszę to powinno działać bez zaśmiecania zmiennymi on damage: if attacker is player: if attacker's tool is Diamond sword named "Mieczyk": cancel event drop attacker's tool at attacker set attacker's tool to air send "&4Ten miecz jest nie legalny, wymien go na /warp sklep" to attacker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
BlackRode 28
Witam,
Poprosiłbym o skrypt na usuwanie itemu z eq gdy ktoś go użyje.
Np. ktoś ma miecz o nazwie xxx i przy walce go wyrzuca z eq i pisze ten item jest już nie legalny wymień go w sklepie na ./warp sklep.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi