Mam dość trudne pytanie i spodziewam się że wiele osób nie będzie w stanie odpowiedzieć na nie (rym cym cym xD).
Jak wyświetlić na stronie www wartości zmiennych ze Skripta? Wiem że pierw trzeba połączyć go z jakąś bazą danych, ja wybrałem MySQL na localhost - skonfigurowałem Skripta i wszystko działa super, wszystkie zmienne są wysyłane do bazy i tam sobie "siedzą". Tylko teraz problem z odczytem tego na stronie www bo nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Jak ktoś z was zna odpowiedź to proszę o jej udzielenie .
....
set {zabicia::%attacer%} to {zabicia::%attacer%} + 1
set {synced_zabicia::%attacer%} to {zabicia::%attacer%} parsed as text
set {zabicia::%victim%} to {zabicia::%victim%} + 1
set {synced_zabicia::%victim%} to {zabicia::%victim%} parsed as text
....
I normalnie w bazie się wszystko zapisuje, ale tak jak wyżej pisałem - problem z odczytem na stronie www.
Z góry dzięki
ps. Czytałem ten poradnik ale on mi się nie przydał :
Pytanie
Komar 4
Witam,
Mam dość trudne pytanie i spodziewam się że wiele osób nie będzie w stanie odpowiedzieć na nie (rym cym cym xD).
Jak wyświetlić na stronie www wartości zmiennych ze Skripta?
Wiem że pierw trzeba połączyć go z jakąś bazą danych, ja wybrałem MySQL na localhost - skonfigurowałem Skripta i wszystko działa super, wszystkie zmienne są wysyłane do bazy i tam sobie "siedzą". Tylko teraz problem z odczytem tego na stronie www bo nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Jak ktoś z was zna odpowiedź to proszę o jej udzielenie
.
Tak mam skonfigurowany plik "config.sk" Skriptu
A tak wygląda mój skrypt, do którego to używam:
.... set {zabicia::%attacer%} to {zabicia::%attacer%} + 1 set {synced_zabicia::%attacer%} to {zabicia::%attacer%} parsed as text set {zabicia::%victim%} to {zabicia::%victim%} + 1 set {synced_zabicia::%victim%} to {zabicia::%victim%} parsed as text ....I normalnie w bazie się wszystko zapisuje, ale tak jak wyżej pisałem - problem z odczytem na stronie www.
Z góry dzięki
ps. Czytałem ten poradnik ale on mi się nie przydał
:
https://skript.pl/temat/26749-mysql-problem/Udostępnij na innych stronach
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi