Gość Ostry25 Opublikowano 7 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2018 (edytowane) Cześć, witam.. To mój pierwszy poradnik, ale nie ostatni Dziś wam powiem co potrzeba na nasz wymarzony komputer! Po pierwsze: Kabelki.. (no te fajne) Płyta główna (polecam taką która obsługuje procesory intela i DDR4) Pamięć RAM (musi być zgodne z płytą główną, bo jak kupimy np. DDR3 a płyta główna obsługuje DDR4 to będzie truchę słabo ) Procesor (musi być zgodne z płytą główna czyli socket'y ) Karta graficzna (Noo.. polecam taką np. GTX GEFORCE 1050Ti, na allugru nie banowac za reklame chodzą po 600-900zł) Klawiatura (HyperX np.) Myszka (TRACER np.) I oczywiste.. System! (Polecam systemy Windows, Linux itp.) Ładowarka (a czym mam ładować ? Na pedałki .) Chłodzenie (żeby nie było w środku gorąco jak na plaży w lato) Dysk (A na czym wgram system, i swoje dane?) ps. polecam SSD 256GB spokojnie starcza Przydała by się też obudowa oraz napęd .. Pozdrawiam, i dziękuję że przeczytałeś to i mam nadzieję, że poradnik się spodobał i pozostaniesz ze mną na długie lata Tak powinien wyglądać nasz profesjonalny komputer: jeśli mam usunąć to zdjęcie to ok, ale można je modyfikować bo jest w googlu z prawami modyfikacji A tak nasze siedzenie: Edytowane 7 kwietnia 2018 przez Ostry25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejszpat 378 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 (edytowane) A kto napisze o sterowniku do zasilacza W dniu 7.04.2018 o 20:11, Ostry25 napisał: Chłodzenie (żeby nie było w środku gorąco jak na plaży w lato) co do tego to na plaży w lato jest max. 30°C, a sama karta graficzna pewnie będzie miała 50°C przy graniu w gry - nawet z chłodzeniem Edytowane 6 czerwca 2018 przez Rejszpat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peridot 507 Opublikowano 7 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2018 (edytowane) Znaczy żeby zrobić najprostszy komputer to wystarczy zasilacz, płyta główna, procesor i ram W dniu 7.04.2018 o 20:11, Ostry25 napisał: Płyta główna (polecam taką która obsługuje procesory intela A to jak obsługuje procesory amd to już jej nie polecasz W dniu 7.04.2018 o 20:11, Ostry25 napisał: Karta graficzna (Noo.. polecam taką np. GTX GEFORCE 1050Ti, na allugru nie banowac za reklame chodzą po 600-900zł) 1. karta graficzna nie jest potrzebna 2. gdzie ty widziałeś GTX 1050ti za 600 złotych ;---; no może GTX 1050 ale nie ti ;--; W dniu 7.04.2018 o 20:11, Ostry25 napisał: Przydała by się też ... oraz napęd .. W tych czasach się nie używa napędu, takie coś się używa w prehistorycznych komputerach z epoki kamienia ;--; W dniu 7.04.2018 o 20:11, Ostry25 napisał: Dysk (A na czym wgram system, i swoje dane?) ps. polecam SSD 256GB spokojnie starcza no sam dysk ssd 256gb nie starczy, bo zmieści się na nim system, jakieś najważniejsze programy i 2-3 gry ;--; W dniu 7.04.2018 o 20:11, Ostry25 napisał: I oczywiste.. System! (Polecam systemy Windows, Linux itp.) A to dos nie wystarczy Więc powiem tak, dzięki twojemu poradnikowi dowiesz się jak kupić części do komputera i masz 80% szans że coś kupisz złego jeżeli się nie znasz na komputerach ;---; I jeszcze kupisz myszke i klawiature nawet bez monitora ;--; I wiem że ten post jest napisany "dla beki" ;--; Edytowane 7 czerwca 2018 przez McKoxu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vylence Opublikowano 11 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2018 W dniu 7.06.2018 o 19:43, McKoxu napisał: W tych czasach się nie używa napędu, takie coś się używa w prehistorycznych komputerach z epoki kamienia ;--; ja używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi