Skocz do zawartości
  • 0

Działki + Survival za starych czasów vs Podwodny Survival

19Adam97
 Udostępnij

Typ serwera  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim trybie chciałyś pograć?

• Działki + Survival za starych dobrych czasów
    • Podwodny Survival
    • Żaden z wymienionych...
  2. 2. Jaka wersja najbardziej Ci odpowiada?

• 1.5
    • 1.8
    • 1.12
      0
    • 1.8-1.12
      0
    • Najnowsza jaka będzie

Pytanie

Witam. Przychodzę do Was z zapytaniem, otóż planuję projekt serwera minecraft. Ostatnim razem (jakieś 4-5 lat temu) gra wyglądała zupełnie inaczej, a ja wiedziałem co się dzieje dookoła mnie. Teraz widzę, że dodano bardzo dużo elementów jak i trybów. Planuje zrobić projekt z moją starą ekipą serwera, jednak zastanawiamy się, który tryb bardziej wpadnie w Wasze gusta. Moja stara ekipa jak i ja jesteśmy już osobami pełnoletnimi, więc nie byłby to serwer dla pieniążków, bo stać nas na to by utrzymać serwer, i nie mówie tutaj, że bedziemy mówić, że kupujemy dedyka 100 GB RAM i super. Otóż planujemy zakup (tak jak kiedyś) 20-30 slotowca, który będzie się z czasem osób rozwijać, lepiej zainwestować w reklamę niż kupować maszynę, na której grają 3 osoby.

Troche historii, teraz do rzeczy... Nie możemy się zdecydować, który projekt realizować, dlatego chcielibyśmy Was poprosić o pomoc, i nie chodzi tutaj o finansową jak większej ilości osób, a o zagłosowanie w ankiecie i ewentualnie (to już dla chętnych) wypowiedzenie się co i jak, co by chciał co nie, co by mu się podobało co nie. Jakby wyglądały owe dwa projekty, na które wpadliśmy...

Działki + Survival: Zbudowane przez nas parenaście działek (nie jak standardowo na innych serwerach, czyli inny świat + plotme), pobieranie ich już automatycznie by każdy mógł grać o której godzinie mu się będzie podobać i dodatkowo zbieranie surowca, np. by stworzyć sobie domek. By poczuć się jak w starych czasach wgralibyśmy anty x-raya, dzięki któremu można by było dropić standardowo z rudy. Aktualnie nie ma takich serwerów, które nie mają "naćkane" od bajerów, ten by był troszkę inny, może parę dodatków typu za godzine gry diament czy coś takiego, ale to już kwestia dogadania...

Jeżeli chodzi o Podwodny Survival pozwolę sobie zacytować mój poprzedni temat..

W dniu 1.04.2018 o 23:41, Adam1997 napisał:

Gra polegała tam na tym, że po wpisaniu komendy tworzyła nam się kula, w której "żyliśmy" i ją rozbudowywaliśmy. Problem polegał na tym, że przez ogromną ilość wody dookoła każda osoba miała lagi lub wywalało serwer (nawet przy najlepszym dedyku). Otóż wpadłem na pomysł by utworzyć ponownie ten projekt, jedna kula startowa, 4 małe w jakimś większym odstępie by tam przejść i się dostać. Zamiast wody dałbym jakiś blok (np. Glina), która po zniszczeniu tworzyłaby kwadrat przykładowo wielkości 20x20 bądź mniejszy/większy. Dzięki takiej opcji gracz mógłby spokojnie grać na serwerze bez żadnych problemów. Dodatkowo (jeżeli uda mi się takie coś wykonać) byłyby losowe wyspy z różnymi przedmiotami, tak by gracz mógły się wymieniać danymi przedmiotami, a nie można byłoby ich kupić. Jedyną opcją kupna byłyby sztabki/szmaragdy/diamenty, którymi można stworzyć dalsze przedmioty. Oczywiście dodatkowe bonusy, np. jeżeli dany gracz przegra X czasu otrzyma pięniądze bądź jakiś randomowy item.

Prosiłbym o wypowiedzenie się w temacie, bądź chociaż zagłosowanie w obu ankietach.

Spoiler

Jeżeli przeczytałeś to do końca - gratuluję wytrwałości i dziękuję za poświęcony czas.

Pozdrawiam.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
24 minuty temu, HotAngel2K17 napisał:

Jak jestescie doroslymi osobami a chcecie robic serwer minecraft to polecam, dorosle zycie sie klania. Za serwer nie zarobicie na chleb, dom

Widzę, że osoba niepełnoletnia się odezwała... Serwer, o którym myślimy byłby stworzony dla rozrywki, stać nas na chleb i dom, rozumiem, że jak Pan dostaje kieszonkowe 50 zł na chipsy/colę to nie chce Pan wydawać na serwer lub myśli, że zarobi Pan miliony na grze.

Pozdrawiam.

• 0
21 minut temu, HotAngel2K17 napisał:

Tak jestem niepelnoletni, dostaje kieszonkowe. Ale nie mam czasu na serwery. Dobrze ze was stac. Zycze powodzenia. Jezeli chcialbym zagrac to na jakims porzadnym hardcore. Ale z waszych propozycji na Działki + Survival ze starej wersji

Dziękuję za opinie. Ja też nie jestem 24/7 dostępny by pilnować co się dzieje wokół mnie, po to jest też ekipa by sprawdzała co się dzieje, gdy inna osoba nie możę bądź jest w pracy. Hardcorów jest dużo dlatego ten pomysł w zupełności odpada.

Pozdrawiam.

• 0

Nie pisz takich tematów...
Tutaj jest masa osób które szukają pomysłu, inni zaś mają badziewne pomysły i z wielką chęcią skradną to co Ty chcesz zrobić, zanim się za to zabierzesz oni będą w połowie.

Pisz takie tematy okrojonymi informacjami, aby pomysłu nie dało się łatwo skopiować.

Nie rób SV+działki jak kiedyś, bo na tym nikt nie gra, ludzie się "zapisują" na grę a potem wchodzi 5/10 osób i po ptakach, mimo iż zapisało się 50.
Najlepiej sam pomyśl nad serwerem, wejdziesz na taki sv+dz i co dalej?
Zdobędziesz wszystko, wybudujesz domek, będziesz miał wszystkie itemy a potem co?
Nudy, nudy i jeszcze raz nudy, taki serwer jest dobry na miesiąc, nie dłużej, jeżeli serwer nie ma jakiegoś dodatku który odciągnie kogoś od głównego wątku to nie ma szans na dłuższe granie, tym bardziej że są większe serwery które oferują to samo z 300% większym zaangażowaniem innych osób, więc tam ludzie sami już napędzają serwer, ilością graczy aktywnych online 

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...