Skocz do zawartości
  • 0

VPS

xpawelytt

Pytanie

Witam mam problem kupiłem od jednej firmy vps oni wymagają zabezpieczyć vps przeciw SynFlood nie wiem jak to zrobić pytając się ich na chacie technicznym nie udzielają takiej pomocy że mailowo albo telefonicznie napisałem maila że nie pomogą że mam sam i już nawet nie dzwoniłem bo było by to samo proszę o pomoc inaczej mi wypowiedzą umowę. JAK ZŁYM DZIALE NAPISAŁEM TO SORRY

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  • 0

Jeśli tak wymagają, to raczej od Ciebie wychodzi atak, bo w innym przypadku do nich należy zabezpieczenie Twojego vps przed tego typu atakiem. Dlatego nie dawaj dostępu do vps nikomu, komu nie ufasz, usuń wszystkie skrypty DoS i sam nie atakuj.

A jeśli to Ty dostajesz ataki, to jak podał wyżej Nioo masz tam linki - od siebie dodam https://security.stackexchange.com/a/34303 - ale jeśli w takim wypadku to oni każą Ci się zabezpieczyć, to znaczy że sami nie są wiarygodnym hostem; skąd masz tego VPSa? Na OVH i Kimsufi nie raz dostawałem DDoSy i co prawda sam konfigurowałem firewall żeby tak mocno nie dostawać, ale to w ich interesie było zatrzymać atak, by nie dotarł do mojej maszyny.

• 0
6 godzin temu, Bielecki napisał:

Jeśli tak wymagają, to raczej od Ciebie wychodzi atak, bo w innym przypadku do nich należy zabezpieczenie Twojego vps przed tego typu atakiem. Dlatego nie dawaj dostępu do vps nikomu, komu nie ufasz, usuń wszystkie skrypty DoS i sam nie atakuj.

A jeśli to Ty dostajesz ataki, to jak podał wyżej Nioo masz tam linki - od siebie dodam https://security.stackexchange.com/a/34303 - ale jeśli w takim wypadku to oni każą Ci się zabezpieczyć, to znaczy że sami nie są wiarygodnym hostem; skąd masz tego VPSa? Na OVH i Kimsufi nie raz dostawałem DDoSy i co prawda sam konfigurowałem firewall żeby tak mocno nie dostawać, ale to w ich interesie było zatrzymać atak, by nie dotarł do mojej maszyny.

Nie wiem czy dobrze przeczytałem (ale raczej źle, wiara w siebie 100% :kappa:) ale kurde, jaki hosting by dawał takie ceny ? http://prntscr.com/i2a491 jeśli to by był za pierwszy miesiąc, taki testowy to ta cena była by tam jakoś ok, no ale kurde jeżeli tak jest miesiąc w miesiąc, to po 1 chyba właściciel nazwa.pl jest za bogaty i nie ma co robić z pieniędzmi lub jest np. jakiś haczyk, np. że serwer nie znajduje się w Europie tylko na jakimś innym kontynencie :v

Więc za 1 złotówkę im się nie opłaca :v

Edytowane przez McKoxu

• 0

qyre9qE.png
Na twoim miejscu od razu zmieniłbym hosting. Ich regulamin mówi tylko o tym:

6. Klient oświadcza, że: (...)

e. nie będzie wykorzystywał serwera VPS do atakowania bądź zakłócania pracy innych serwerów znajdujących się w sieci Internet lub sieci nazwa.pl (np. ataki typu DOS),

Więc podejrzewam, że te ataki o których mówią, wychodzą od Ciebie.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...