InawiaczeG1338 1 Opublikowano 8 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2018 Jak zrobic zeby przez dana komendę otwierało sie gui Gui mam gotowe, tylko przez item a jak dodac zeby bylo przez komende Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 8 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2018 command /gui: trigger: #Twoj kod otwierajacy gui xxdamixx i Usunięty#3468 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peridot 507 Opublikowano 8 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2018 4 minuty temu, Ixidi napisał: command /gui: trigger: #Twoj kod otwierajacy gui Mu chodzi o plugin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 InawiaczeG1338 1 Opublikowano 8 stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2018 Tylko w pluginie a nie w skript GUI MAM GOTOWE TYLKO KOMENDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peridot 507 Opublikowano 8 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2018 25 minut temu, InawiaczeG1338 napisał: Tylko w pluginie a nie w skript GUI MAM GOTOWE TYLKO KOMENDE Jak zrobić komendę jest chyba w każdym pierwszym odcinku różnych poradników jak napisać plugin do miencrafta ;v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 8 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2018 (edytowane) Ehh... No pewnie, głupi ja W pluginie no to musisz stworzyć sobie klasę, która implementuje interfejs CommandExecutor. Interfejs ten, zawiera taką metodę : onCommand(CommandSender sender, Command command, String label, String[] args) To właśnie w niej musisz umieścić Twój kod do otwarcia gui. Następnie musisz tego executora ustawić. Wykonujesz to następującą metodą plugin.getCommand("twojakomenda").setExecutor(new TwojaKlasaZExecutorem()); Gdzie plugin, musi znaleźć się instancja twojej głównej klasy (rozszerzonej o JavaPlugin). Teraz zostało już tylko dodać komendę do pliku plugin.yml w następujący sposób: commands: twojakomenda: description: "Opis Twojej komendy" Więcej o pliku plugin.yml Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. I to tyle, chyba o niczym nie zapomniałem Edytowane 8 stycznia 2018 przez Ixidi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 10 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2018 (edytowane) Stwórz klasę, zaimplementuj interfejs CommandExecutor, no i bierzesz z tej klasy CommandExecutor metode onCommand. W klasie głownej rejestrujesz komendę używając getCommand("cmd").setExecutor(new KlasaZKomenda()); w plugin.yml dodajesz do 'commands' nazwe swojej komendy no i tyle. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! więcej tutaj /\ Ten dział dotyczy problemów lub pytań, nie nauki. Edytowane 10 stycznia 2018 przez yooniks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
InawiaczeG1338 1
Jak zrobic zeby przez dana komendę otwierało sie gui
Gui mam gotowe, tylko przez item a jak dodac zeby bylo przez komende
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi