Nik3N 11 Opublikowano 29 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2017 (edytowane) Mam pytanko jak zrobić by przy 1 wejśćiu na serwer graczowi generował się indywidualny oraz permamętne id z którego można wyczytać Nick Np ktoś ma nick styk to jego id będzie wyglądało tak g- A78c0s59t665yak Będzie mi to potrzebne do api i dzięki takiemu generatorowi by było łatwiejsze zrobienie tego chciałbym by sprawdzanie id odbywało się jak najprościej i id generowało się jednorazowo a nie co wejście i żeby skrypt tworzył folder z z plikami id np ids.txt i wyglądało by to tak Nick | id | data rejestracji | ile czasu gra Edytowane 29 grudnia 2017 przez Ixidi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 29 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2017 Jest coś takiego, jak UUID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nik3N 11 Opublikowano 29 grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2017 3 minuty temu, Ixidi napisał: Jest coś takiego, jak UUID. Tak tylko ja chciałem aby się robiło coś w tym stylu ale by było tak jak napisałem powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#3468 229 Opublikowano 29 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2017 (edytowane) Mozesz zrobic cos takiego: Command /blabla [<player>]: trigger: set {_id::%player%} to hashed text-argument send "twoje id to %{_id::%player%}% generalnie mozesz to odczytac w ten sposob. command /sprawdz [<text>]: trigger: if {_id::%player%} is hashed text-argument: send "tak" powinno dzialac //Poprawilem Edytowane 29 grudnia 2017 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LloydPL 436 Opublikowano 29 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2017 (edytowane) daj algorytm swojego hashu (no chyba że wpisałeś losowe znaki i z jakiegoś powodu nie chcesz użyć UUIDa) Edytowane 29 grudnia 2017 przez LloydPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nik3N 11 Opublikowano 29 grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2017 40 minut temu, LloydPL napisał: daj algorytm swojego hashu (no chyba że wpisałeś losowe znaki i z jakiegoś powodu nie chcesz użyć UUIDa) nie chcę użyć uuid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LloydPL 436 Opublikowano 29 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2017 (edytowane) 8 minut temu, Nik3N napisał: nie chcę użyć uuid ALE TO TEŻ "LOSOWE" ZNAKI WSTAWIA użyj hashu sewera Edytowane 29 grudnia 2017 przez LloydPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Vylence Opublikowano 30 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2017 Używaj tylko i wyłącznie UUID, inaczej zwyczajnie zaczniesz zaśmiecać sobie niepotrzebnie serwer, sql, plik lub czego tam używasz do zapisu, zwłaszcza w przypadku zapisu flat. UUID przyda się w wielu innych pluginach i prędzej odczyta to niż zrobisz żeby odczytywało twoje autorskie id. A jak już musisz, zabawami w zmienne: on first join: set {_1} to random integer between 1 and 9 set {_2} to random integer between 1 and 9 set {_3} to random integer between 1 and 9 set {_4} to random integer between 1 and 9 set {_5} to random integer between 1 and 9 set {_6} to random integer between 1 and 9 set {id::%player%} to "{_1}{_2}{_3}{_4}{_5}{_6}" samo generowanie, może ktoś inny Cie pokieruje jeżeli chodzi o wyczytywanie nicku z ID czy też blokadę, żeby nie stworzyło dwóch takich samych id Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Nik3N 11
Mam pytanko jak zrobić by przy 1 wejśćiu na serwer graczowi generował się indywidualny oraz permamętne id z którego można wyczytać Nick
Np ktoś ma nick styk
to jego id będzie wyglądało tak g- A78c0s59t665yak
Będzie mi to potrzebne do api i dzięki takiemu generatorowi by było łatwiejsze zrobienie tego
chciałbym by sprawdzanie id odbywało się jak najprościej
i id generowało się jednorazowo a nie co wejście i żeby skrypt tworzył folder z z plikami id np ids.txt
i wyglądało by to tak
Nick | id | data rejestracji | ile czasu gra
Edytowane przez IxidiOdnośnik do komentarza
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi