Witajcie! głowię się jak mogę zrobić fajny skrypt na śluby... mianowicie chodzi o to że jeśli gracz nie ma wybranej płci, a wchodzi pierwszy raz na serwer to otwiera mu się gui z wyborem chłopak, dziewczyna i od razu potem chciałbym żeby otwierało się gui z możliwością wyboru orientacji seksualnej... TAK WIEM ZARAZ BĘDĄ HEJTY... ale wiele graczy z mojego serwera mnie o to prosi chcę żeby do wyboru były gej i les a jeśli gracz chce mieć orientację heteroseksualną to po prostu wpisać heteroseksualny/na nic poza tym...
Następnie jeśli gracz wybierze już płeć i orientację to może przystąpić do ślubu i wtedy kiedy chłopak bierze ślub z chłopakiem to przy jego nicku jest serduszko które fajnie by było gdyby zmieniało kolor co każdą wiadomość... i tak samo z dziewczynami...
TROCHĘ POMOGĘ!!!
on chat:
if {SlubLGBT::plec::%player%} is set:
if {SlubLGBT::orient::%player%} is set:
set player's display name to "&3&l♂ &7- &d&l⚣ %player% "
else:
if {SlubLGBTorientacjales.%player%} is true:
set player's display name to "&d&l♀ &7- &d&l⚢ %player% "
else:
if {SlubLGBTorientacjanormalchlop.%player%} is true:
set player's display name to "&3&l♂ &7- &6&l⚤ %player% "
else:
if {SlubLGBTorientacjanormaldziew.%player%} is true:
set player's display name to "&d&l♀ &7- &6&l⚤ %player% "
To jest format chatu jeszcze bez ślubu ( pierwszy znak to płeć drugi zaś to orientacja)
on chat:
if {SlubLGBT::orient::%player%} is set:
set player's display name to "&3&l♂ &7- &d&l⚣ [kolorowe serce co wiadomosc]❤ %player% "
else:
if {SlubLGBTorientacjales.%player%} is true:
set player's display name to "&d&l♀ &7- &d&l⚢ [kolorowe serce co wiadomosc]❤ %player% "
else:
if {SlubLGBTorientacjanormalchlop.%player%} is true:
set player's display name to "&3&l♂ &7- &6&l⚤ &4&l❤ %player% "
else:
if {SlubLGBTorientacjanormaldziew.%player%} is true:
set player's display name to "&d&l♀ &7- &6&l⚤ &4&l❤ %player% "
Tutaj macie już jak ma wyglądać format już po ślubie ....
on inventory close:
if inventory name of current inventory of player is "&8&l[&4&lPLEC&8&l]":
stop
else:
kick player due to "&8&l[] &cWybierz swoja plec!"
Ten kawałek kodu zaś odpowiadałby za wyrzucanie gracza jeśli ten nie wybierze płci...
on chat:
if {SlubLGBT::plec::%player%} isn't set:
send "&8&l[&8&l] &cAby moc pisac na chacie, wybierz swoja plec i orientacje seksualna!" to player
cancel event
else:
stop
Sprawdzanie czy gracz ma ustawioną płeć... jeśli nie to cancel event do wiadomości...
on load:
if folder "plugins/SlubLGBT" doesn't exists:
create folder "plugins/SlubLGBT"
create file "plugins/SlubLGBT/config.yml"
set {mezczyzni} to 0
set {gej} to 0
set {les} to 0
set {kobiety} to 0
create file "plugins/SlubLGBT/mezczyzni.yml"
create file "plugins/SlubLGBT/kobiety.yml"
create file "plugins/SlubLGBT/gej.yml"
create file "plugins/SlubLGBT/lesbijka.yml"
wf "prefix-mezczyzna: '&3Mezczyzna'" to "plugins/SlubLGBT/config.yml"
wf "prefix-kobieta: '&dKobieta'" to "plugins/SlubLGBT/config.yml"
wf "prefix-gej: '&5Gej'" to "plugins/SlubLGBT/config.yml"
wf "prefix-les: '&5Lesbijka'" to "plugins/SlubLGBT/config.yml"
set {prefix-mezczyzna} to colored single value "prefix-mezczyzna" get of "plugins/SlubLGBT/config.yml"
set {prefix-kobieta} to colored single value "prefix-kobieta" get of "plugins/SlubLGBT/config.yml"
set {prefix-gej} to colored single value "prefix-gej" get of "plugins/SlubLGBT/config.yml"
set {prefix-les} to colored single value "prefix-les" get of "plugins/SlubLGBT/config.yml"
I cały zapis w plikach .yml ...
PS: Tak wiem użyłem tam zmiennych które lagują serwer bo tworzy ich się multum ale robiłem to tylko do sprawdzenia czegoś
SŁUCHAJCIE WIEM ŻE TO NIEDORZECZNE ŻEBY COŚ TAKIEGO WSTAWIAĆ NA SERWER ALE ROBIĘ TO DLA GRACZY... PROSZĘ WAS O POMOC... TO DLA MNIE WAŻNE... MACIE JUŻ WIĘKSZOŚĆ PODANE! HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!
@ANTYWARN
Skrypt jest pisany na podstawie skryptu eSlub... z tego forum... oczywiście tylko kilka rzeczy było brane pod uwagę reszta przyszła sama z głowy więc myślę że możecie sobie pomóc z tamtym skryptem oczywiście nie robiąc plagiatu!!!!!!!!!!! tylko zapoznać się jak to mogłoby wyglądać!!!!!!!!!
Pytanie
UltimJPlay | 1
Witajcie! głowię się jak mogę zrobić fajny skrypt na śluby... mianowicie chodzi o to że jeśli gracz nie ma wybranej płci, a wchodzi pierwszy raz na serwer to otwiera mu się gui z wyborem chłopak, dziewczyna i od razu potem chciałbym żeby otwierało się gui z możliwością wyboru orientacji seksualnej... TAK WIEM ZARAZ BĘDĄ HEJTY... ale wiele graczy z mojego serwera mnie o to prosi
chcę żeby do wyboru były gej i les a jeśli gracz chce mieć orientację heteroseksualną to po prostu wpisać heteroseksualny/na nic poza tym...
Następnie jeśli gracz wybierze już płeć i orientację to może przystąpić do ślubu i wtedy kiedy chłopak bierze ślub z chłopakiem to przy jego nicku jest serduszko które fajnie by było gdyby zmieniało kolor co każdą wiadomość... i tak samo z dziewczynami...
TROCHĘ POMOGĘ!!!
on chat: if {SlubLGBT::plec::%player%} is set: if {SlubLGBT::orient::%player%} is set: set player's display name to "&3&l♂ &7- &d&l⚣ %player% " else: if {SlubLGBTorientacjales.%player%} is true: set player's display name to "&d&l♀ &7- &d&l⚢ %player% " else: if {SlubLGBTorientacjanormalchlop.%player%} is true: set player's display name to "&3&l♂ &7- &6&l⚤ %player% " else: if {SlubLGBTorientacjanormaldziew.%player%} is true: set player's display name to "&d&l♀ &7- &6&l⚤ %player% "To jest format chatu jeszcze bez ślubu ( pierwszy znak to płeć drugi zaś to orientacja)
on chat: if {SlubLGBT::plec::%player%} is set: if {SlubLGBT::orient::%player%} is set: set player's display name to "&3&l♂ &7- &d&l⚣ [kolorowe serce co wiadomosc]❤ %player% " else: if {SlubLGBTorientacjales.%player%} is true: set player's display name to "&d&l♀ &7- &d&l⚢ [kolorowe serce co wiadomosc]❤ %player% " else: if {SlubLGBTorientacjanormalchlop.%player%} is true: set player's display name to "&3&l♂ &7- &6&l⚤ &4&l❤ %player% " else: if {SlubLGBTorientacjanormaldziew.%player%} is true: set player's display name to "&d&l♀ &7- &6&l⚤ &4&l❤ %player% "Tutaj macie już jak ma wyglądać format już po ślubie ....
on inventory close: if {SlubLGBT::plec::%player%} is set: if inventory name of current inventory of player is "&8&l[&4&lPLEC&8&l]": stop else: kick player due to "&8&l[] &cWybierz swoja plec!"Ten kawałek kodu zaś odpowiadałby za wyrzucanie gracza jeśli ten nie wybierze płci...
on chat: if {SlubLGBT::plec::%player%} isn't set: send "&8&l[&8&l] &cAby moc pisac na chacie, wybierz swoja plec i orientacje seksualna!" to player cancel event else: stopSprawdzanie czy gracz ma ustawioną płeć... jeśli nie to cancel event do wiadomości...
on load: if folder "plugins/SlubLGBT" doesn't exists: create folder "plugins/SlubLGBT" create file "plugins/SlubLGBT/config.yml" set {mezczyzni} to 0 set {gej} to 0 set {les} to 0 set {kobiety} to 0 create file "plugins/SlubLGBT/mezczyzni.yml" create file "plugins/SlubLGBT/kobiety.yml" create file "plugins/SlubLGBT/gej.yml" create file "plugins/SlubLGBT/lesbijka.yml" wf "prefix-mezczyzna: '&3Mezczyzna'" to "plugins/SlubLGBT/config.yml" wf "prefix-kobieta: '&dKobieta'" to "plugins/SlubLGBT/config.yml" wf "prefix-gej: '&5Gej'" to "plugins/SlubLGBT/config.yml" wf "prefix-les: '&5Lesbijka'" to "plugins/SlubLGBT/config.yml" set {prefix-mezczyzna} to colored single value "prefix-mezczyzna" get of "plugins/SlubLGBT/config.yml" set {prefix-kobieta} to colored single value "prefix-kobieta" get of "plugins/SlubLGBT/config.yml" set {prefix-gej} to colored single value "prefix-gej" get of "plugins/SlubLGBT/config.yml" set {prefix-les} to colored single value "prefix-les" get of "plugins/SlubLGBT/config.yml"I cały zapis w plikach .yml ...
PS: Tak wiem użyłem tam zmiennych które lagują serwer bo tworzy ich się multum ale robiłem to tylko do sprawdzenia czegoś
SŁUCHAJCIE WIEM ŻE TO NIEDORZECZNE ŻEBY COŚ TAKIEGO WSTAWIAĆ NA SERWER ALE ROBIĘ TO DLA GRACZY... PROSZĘ WAS O POMOC... TO DLA MNIE WAŻNE... MACIE JUŻ WIĘKSZOŚĆ PODANE! HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!
@ANTYWARN
Skrypt jest pisany na podstawie skryptu eSlub... z tego forum... oczywiście tylko kilka rzeczy było brane pod uwagę reszta przyszła sama z głowy
więc myślę że możecie sobie pomóc z tamtym skryptem
oczywiście nie robiąc plagiatu!!!!!!!!!!! tylko zapoznać się jak to mogłoby wyglądać!!!!!!!!!
Edytowane przez UltimJPlay |Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/22470-%C5%9Bluby-w-minecraft-na-podstawie-p%C5%82ci-i-orientacji/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi