Crevsers 46 Opublikowano 17 września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 września 2017 Witam, Mam problem, otóż HP na moim serwerze się nie regeneruje i głód nie spada. Nie wiem czy jest to wina flagi (WordGuard), ale przeglądając flagi nic nie zauważyłem. Oznaczam najlepszą odpowiedź, z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anuk 13 Opublikowano 17 września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 września 2017 sprawdź poziom trudności, zwiększ go na 1/2/3 Easy/Normal/Hard - to powinno pomóc na głód Sprawdź czy nie masz gdzieś w sk eventów z damage etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helczyk 301 Opublikowano 18 września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 września 2017 8 godzin temu, Anuk napisał: sprawdź poziom trudności, zwiększ go na 1/2/3 Easy/Normal/Hard - to powinno pomóc na głód Sprawdź czy nie masz gdzieś w sk eventów z damage etc Ustaw trudność na 2 (normalna). Domyślnie jest chyba 1 (łatwa) i tak się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crevsers 46 Opublikowano 18 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 września 2017 5 godzin temu, Nioo napisał: Ustaw trudność na 2 (normalna). Domyślnie jest chyba 1 (łatwa) i tak się dzieje. Zmiana trudności nie pomogła, sprawdzę skrypty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helczyk 301 Opublikowano 18 września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 września 2017 1 minutę temu, Crevsers napisał: Zmiana trudności nie pomogła, sprawdzę skrypty. Serwer w skrypcie to zły serwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crevsers 46 Opublikowano 18 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 września 2017 11 minut temu, Nioo napisał: Serwer w skrypcie to zły serwer To dobry serwer, ale nie tak wydajny jak serwer z dobrze napisanymi pluginami. Ma ktoś pomysł? Raczej to nie jest wina skryptów. Helczyk i bopke 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anuk 13 Opublikowano 18 września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 września 2017 Sprawdź czy gracze nie mają włączonego /GOD Posprawdzaj dobrze poziom trudności Sprawdź jeszcze raz flagi na __global__ i terenach które tworzyłeś sprawdź czy config pluginów nie blokuje dmg na danym terenie etc Możliwości jest mnóstwo, a najlepiej zrobic takie kroki: Wyłącz serwer i włącz WhiteList Dodaj siebie i wejdz na serwer Wyrzucaj po kolei każdy plugin i resetuj serwer po wyrzuceniu pluginu z serwera Da Ci to możliwość sprawdzenia czy dany plugin nie blokuje tego, po prostu skopiuj plugin na komputer a usuń plik .jar oraz folder z dysku serwera Crevsers 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crevsers 46 Opublikowano 18 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 września 2017 2 godziny temu, Anuk napisał: Sprawdź czy gracze nie mają włączonego /GOD Posprawdzaj dobrze poziom trudności Sprawdź jeszcze raz flagi na __global__ i terenach które tworzyłeś sprawdź czy config pluginów nie blokuje dmg na danym terenie etc Możliwości jest mnóstwo, a najlepiej zrobic takie kroki: Wyłącz serwer i włącz WhiteList Dodaj siebie i wejdz na serwer Wyrzucaj po kolei każdy plugin i resetuj serwer po wyrzuceniu pluginu z serwera Da Ci to możliwość sprawdzenia czy dany plugin nie blokuje tego, po prostu skopiuj plugin na komputer a usuń plik .jar oraz folder z dysku serwera W sumie dobra, treściwa odpowiedź. Wyłączę na chwilę WG i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 18 września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 września 2017 Zmieniałeś poziom trudności w pliku server.properties? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crevsers 46 Opublikowano 18 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 września 2017 Teraz, esej napisał: Zmieniałeś poziom trudności w pliku server.properties? Czytałeś wątek? Pierwsze dwie osoby, które odpowiedziały w tym temacie zasugerowały to, ale napisałem: "Zmiana trudności nie pomogła, sprawdzę skrypty." Bez sensu są takie odpowiedzi, ale dziękuje za chęci Długo się męczyłem, ale śledząc anglojęzyczne fora znalazłem odpowiedź. Winą nie były pluginy, skrypty, difficult itd. Dla potomnych: /gamerule naturalRegeneration true Do zamknięcia. Dziękuje wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Crevsers 46
Witam,
Mam problem, otóż HP na moim serwerze się nie regeneruje i głód nie spada. Nie wiem czy jest to wina flagi (WordGuard), ale przeglądając flagi nic nie zauważyłem.
Oznaczam najlepszą odpowiedź, z góry dziękuje.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi