Jeszcze wcześniej sprawdzam czy wysyłający jest graczem, poprzez instaceof Player.
No i dochodzę do tego, że gdy zapisałem już go, to chce go odczytać:
Player p = Bukkit.getPlayer((String) Main.getInst().getConfig().get("aukcja.gracz"));
Dodaje (String), ponieważ Eclipse bez tego wyrzuca błąd i sam sugeruje dodanie tego.
No i niby okej, ale przy tasku, wyżej sypie się A potem muszę do ekwipunku gracza p dodać ItemStacka. Do tego jeszcze nie chce mi zastopować taska, w którym właśnie wyrzuca błąd. Już sam nie wiem jak pobrać tego gracza. Z góry dziękuje za pomoc!
Pytanie
KrejzolekPRO 600
Witam, od jakiegoś czasu mam pewien problem, a więc zapisuje sobie gracza do yml:
Player p = ((Player) cs).getPlayer();Main.getInst().getConfig().set("aukcja.gracz", (Player) p);cs - CommandSenser.
Jeszcze wcześniej sprawdzam czy wysyłający jest graczem, poprzez instaceof Player.
No i dochodzę do tego, że gdy zapisałem już go, to chce go odczytać:
Player p = Bukkit.getPlayer((String) Main.getInst().getConfig().get("aukcja.gracz"));Dodaje (String), ponieważ Eclipse bez tego wyrzuca błąd i sam sugeruje dodanie tego.
No i niby okej, ale przy tasku, wyżej sypie się
A potem muszę do ekwipunku gracza p dodać ItemStacka. Do tego jeszcze nie chce mi zastopować taska, w którym właśnie wyrzuca błąd. Już sam nie wiem jak pobrać tego gracza. Z góry dziękuje za pomoc! 
https://skript.pl/temat/21159-task-i-player-z-pliku-yml/Udostępnij na innych stronach
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi