Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt połączony z EssentialsChat

Pytanie

Witam.
Nie wiem, czy to dobry dział (jeśli nie, przepraszam i proszę o przeniesienie temanu).

Do rzeczy. Czy jest możliwość dodania "prefixów" ze skryptu do EssentialsChat? Chodzi mi o to, że planuję stworzyć skrypt na frakcje (proszę nie mylić z gildiami!) i że gdy gracz stworzy taką frakcję, to żeby przed jego nickiem wyświetlała się nazwa frakcji. Wiem że w skrypcie jest taka możliwość, lecz wolałbym mieć czat ogarnięty w essentialsie.

Jeśli ktoś nie zrozumiał:
Chodzi mi o to, że np. w FunnyGuilds żeby tag gildi był widoczny przed nickiem na czacie, to w essentialsie w konfiguracji czatu dodajemy {tag} i później to wygląda np. tak: {tag} {DISPLAYNAME} >> {MESSAGE}
I czy byłaby możliwość zrobienia w skrypcie zmiennej {tag} i dodanie jej do konfiguracji czatu i żeby wyświetlała się zamiast tego nazwa frakcji, a gdy gracz nie ma, żeby nic nie pisało.

Liczę na szybką pomoc i pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/20509-skrypt-po%C5%82%C4%85czony-z-essentialschat/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jest możliwe, ale to dodatkowa zabawa w twoim skrypcie

Essentials stosuje prefixy, jeżeli ich nie wykorzystałeś do rang [Gracz/Vip] widocznych na czacie to możesz zmieniać po prostu prefix Gracza, wtedy zadziała essentials z twoim {tag}

Drugą opcją jest zmiana nicku gracza, tak że dodasz do niego tag >> czyli mój nick to Deadlyo, po założeniu frakcji o nazwie XXX z prefixem YYY mam nick zmieniony (przez essentials) na [YYY]Deadlyo (to jest mój nick, zmieniony komendą /nick)

Innej opcji nie ma, skryptu nie połączysz z pluginem (jeżeli chodzi o zmienne)

https://skript.pl/temat/20509-skrypt-po%C5%82%C4%85czony-z-essentialschat/#findComment-139182

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...