Cześć! Niedawno wróciłem do skripta, wiele się pozmieniało, ale do rzeczy:
command /rep [<text>] [<text>]:
executable by: players
trigger:
if argument 1 is not set:
message "&l>&4&l>&r Aby potwierdzic swoja chec wpisz &c/rep &r(&cnick&r) (&cwiadomosc&r)"
if argument 1 is set:
if {rep.%player%} is false:
if argument 2 is set:
message "&l>&4&l>&r Zgloszenie wyslane, %player%"
set {zgloszenie::%player%} to "&l>&4&l>&r Nick: &c%player%&r, nick gracza: &c%arg 1%&f, wiadomosc: &c%arg 2%&r"
add 1 to {report.count}
set {rep.%player%} to true
stop
if argument 2 is not set:
message "&l>&4&l>&r Prawidlowa forma zgloszenia: /rep &cnick &awiadomosc"
if {rep.%player%} is true:
message "&l>&4&l>&r Zgloszenie mozna wyslac tylko raz."
stop
command /check:
trigger:
message "%{zgloszenie::*}%"
I teraz, chciałbym, aby każde nowe zgłoszenie docierało jako nowa, następna linijka tekstu (chodzi jedynie o przejrzystość), a zatem musiałby być jakiś loop, ale nie mam pojęcia jak to wykonać, jest w stanie ktoś mi pomóc?
Pytanie
LeviBoyPL 161
Cześć! Niedawno wróciłem do skripta, wiele się pozmieniało, ale do rzeczy:
command /rep [<text>] [<text>]: executable by: players trigger: if argument 1 is not set: message "&l>&4&l>&r Aby potwierdzic swoja chec wpisz &c/rep &r(&cnick&r) (&cwiadomosc&r)" if argument 1 is set: if {rep.%player%} is false: if argument 2 is set: message "&l>&4&l>&r Zgloszenie wyslane, %player%" set {zgloszenie::%player%} to "&l>&4&l>&r Nick: &c%player%&r, nick gracza: &c%arg 1%&f, wiadomosc: &c%arg 2%&r" add 1 to {report.count} set {rep.%player%} to true stop if argument 2 is not set: message "&l>&4&l>&r Prawidlowa forma zgloszenia: /rep &cnick &awiadomosc" if {rep.%player%} is true: message "&l>&4&l>&r Zgloszenie mozna wyslac tylko raz." stop command /check: trigger: message "%{zgloszenie::*}%"I teraz, chciałbym, aby każde nowe zgłoszenie docierało jako nowa, następna linijka tekstu (chodzi jedynie o przejrzystość), a zatem musiałby być jakiś loop, ale nie mam pojęcia jak to wykonać, jest w stanie ktoś mi pomóc?
https://skript.pl/temat/20017-prawid%C5%82owe-dodawanie-do-zmiennych/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi