CineK 0 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2014 Witam. !Czy jest ktoś w stanie napisać mi skrypt na portale które wykonują komende jak się w nie wejdzie ?Juz tłumacze. Tworze portal:/portal stworz (nazwa) (komenda np: /warp spawn). (w rejonie zaznaczonym siekierką) tak ma być to połączone z pluginem we wiem że tak się da. No i to tyle .Gdy wejdę w ten region który zaznaczyłem chce by wpisał on komendę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adek1990 31 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 Proboj z enentem On region enter: Lub On portal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 .fxy_ 23 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 (edytowane) command /portal [<text>] [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is "stworz": if arg 2 is set: if arg 3 is set: set {_x} to rounded x-location of player set {_y} to rounded y-location of player remove 1 from {_y} set {_z} to rounded z-location of player set {portal::%arg 2%::location} to location at {_x}, {_y}, {_z} set {portal::%arg 2%::name} to "%arg 2%" set {portal::%arg 2%::command} to "%arg 3%" add "%arg 2%" to {portals::*} stop if arg 1 is "usun": if arg 2 is set: delete {portal::%arg 2%::location} delete {portal::%arg 2%::name} delete {portal::%arg 2%::command} remove "%arg 2%" from {portals::*} stopon any move: loop {portals::*}: set {_x} to rounded x-location of block under the player set {_y} to rounded y-location of block under the player set {_z} to rounded z-location of block under the player set {_loc} to location at {_x}, {_y}, {_z} broadcast "%{_loc}% = %{portal::%loop-value%::location}%" if {_loc} is {portal::%loop-value%::location}: run player command "%{portal::%loop-value%::command}%" as op Jedyny problem jest taki, że trzeba się dobrze ustawić, a oprócz tego wszystko działa tak jak powinno. Edytowane 3 sierpnia 2014 przez .fxy_ CineK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
CineK 0
Witam. !
Czy jest ktoś w stanie napisać mi skrypt na portale które wykonują komende jak się w nie wejdzie ?
Juz tłumacze.
Tworze portal:
/portal stworz (nazwa) (komenda np: /warp spawn). (w rejonie zaznaczonym siekierką) tak ma być to połączone z pluginem we wiem że tak się da.
No i to tyle .
Gdy wejdę w ten region który zaznaczyłem chce by wpisał on komendę
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi