SilkLazer 0 Opublikowano 26 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2017 (edytowane) Witam mam pewien problem. Nie wiem jak wyrazić w skrypcie to, żeby skrypt sprawdzał czy blok nad sobą ma włączoną opcję true dla {test.%event-block%}? if block above event-block is {test.%event-block%} is true: - próbowałem coś kombinować ale nic mi nie wychodzi Edytowane 27 czerwca 2017 przez PoweredDragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 27 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2017 on place: # to ustawia lokalizacje bloku aby ustawic zmienna {test} na true set {lokalizacja} to event-location # ta zmienna wykorzystuje lokalizacje bloku aby ustawic dokladnie true na tylko ten blok set {test_blok.%{lokalizacja}%} to true stop # ponizej dam przyklad on right click: # wykorzystanie glowne set {block_nad} to location of block above if {test_blok.%{block_nad}%} is true: # koniec. send "true" stop else: send "false" stop SilkLazer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SilkLazer 0 Opublikowano 27 czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2017 2 godziny temu, iм×kvρi napisał: on place: # to ustawia lokalizacje bloku aby ustawic zmienna {test} na true set {lokalizacja} to event-location # ta zmienna wykorzystuje lokalizacje bloku aby ustawic dokladnie true na tylko ten blok set {test_blok.%{lokalizacja}%} to true stop # ponizej dam przyklad on right click: # wykorzystanie glowne set {block_nad} to location of block above if {test_blok.%{block_nad}%} is true: # koniec. send "true" stop else: send "false" stop Bardzo dziękuję! Do zamknięcia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kurotsuwa 149 Opublikowano 27 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2017 Problem został rozwiązany. kapi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SilkLazer 0
Witam mam pewien problem. Nie wiem jak wyrazić w skrypcie to, żeby skrypt sprawdzał czy blok nad sobą ma włączoną opcję true dla {test.%event-block%}?
- próbowałem coś kombinować ale nic mi nie wychodzi
Edytowane przez PoweredDragonOdnośnik do komentarza
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi