Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, werton123 napisał:

Śmieszne 4 gb ramu.

4GB ramu w wypadku jednostkowego serwera powinno pozwolić na spokojne obsłużenie około setki graczy na typowym serwerze survival z gildiami, na innych trybach jeżeli są dobrze skonfigurowane nie powinny możliwości schodzić poniżej 60.

Godzinę temu, _Panda napisał:

@bopke no to serwer 4 GB czy 775MB ??? na 775MB serwie nie zrobisz, rzeczy jakie są na serwie 4gb :/ bo jest za mało pamięci...

W jaki sposób masz nie móc ich zrobić? Lwią część ramu zużywa duża ilość graczy a przy jednym/dwóch graczach wejście na poziom 3/4GB to jakaś abstrakcja. Mój znajomy prowadzi dużą sieć serwerów i kiedy wprowadza nowy serwer to prace prowadzi na serwerze z przydzielonym 500MB ramu, ponieważ jeżeli serwer nie da rady działać z dwoma/trzema testerami na takiej ilości to znaczy, że coś jest bardzo nieoptymalnie skonfigurowane i należy coś poprawić.

https://skript.pl/temat/18290-zasponsoruj%C4%99-serwer-minecraft/#findComment-125449

54 minuty temu, bopke napisał:

4GB ramu w wypadku jednostkowego serwera powinno pozwolić na spokojne obsłużenie około setki graczy na typowym serwerze survival z gildiami, na innych trybach jeżeli są dobrze skonfigurowane nie powinny możliwości schodzić poniżej 60.

W jaki sposób masz nie móc ich zrobić? Lwią część ramu zużywa duża ilość graczy a przy jednym/dwóch graczach wejście na poziom 3/4GB to jakaś abstrakcja. Mój znajomy prowadzi dużą sieć serwerów i kiedy wprowadza nowy serwer to prace prowadzi na serwerze z przydzielonym 500MB ramu, ponieważ jeżeli serwer nie da rady działać z dwoma/trzema testerami na takiej ilości to znaczy, że coś jest bardzo nieoptymalnie skonfigurowane i należy coś poprawić.

a gdy np. wejdzie ekipa 4-5 budo? + 2 administratorów? oraz np. 3-4 testerów? te 775 mb to mało :/ 

https://skript.pl/temat/18290-zasponsoruj%C4%99-serwer-minecraft/#findComment-125458

1 minutę temu, _Panda napisał:

a gdy np. wejdzie ekipa 4-5 budo? + 2 administratorów? oraz np. 3-4 testerów? te 775 mb to mało :/ 

Wtedy to już jest zapychanie, puszczanie budowniczych na ten sam serwer na którym działają testerzy jest conajmniej ryzykowny. Sprawdziłem u siebie na gotowym, działającym serwerze ( wbrew pozorom to robi on w tle bardzo dużo, np nadzoruje wszelkie akcje podejmowane przez graczy - to sporo zajmuje ) i przy 10 osobach online zabiera zaledwie 600MB ramu przy 2.5GB przypisanych. Ponownie powiem to samo - zastanów się czy serwer aby na pewno jest optymalnie skonfigurowany. Zalewanie serwera milionami skriptów nie jest najlepszym pomysłem.

@Randan nadal jestem obrażony o uwłaczający komentarz w wątku serwera z mojego pierwszego posta tutaj :kappa:

https://skript.pl/temat/18290-zasponsoruj%C4%99-serwer-minecraft/#findComment-125461

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...