Skocz do zawartości
  • 0

Przerobienie w LifeMC z player na playerUID

Majk

Pytanie

Cześc, słuchajcie. Potrzebuje jak najszybciej pewnego przerobienia. Skrypt jest mi bardzo potrzebny, lecz ja się w tym nie bardzo ogarniam. Chodzi tutaj o to, że skrypt ten polega na tym, że po straceniu 3 zyc - gracz jest banowany na okres 3 dni. Tutaj jednak, ban zostaje nakładany, lecz gracz później ponownie może wejśc na serwer.

Prośba moja jest taka, ponieważ dowiedziałem się, że w tych nowych wersjach bukkita jest tak, że zamiast banowac "player" bukkit wyszukuje "UID gracza" i chciałbym abyście przerobili ten skrypt, aby działał właśnie na tych wersjach. Będę serdecznie za to wdzięczny 

Albo jak będzie łatwiej to tutaj:  https://code.skript.pl/U93o8b91/
Edytowane przez Ewald

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

variables:	{zycia} = 0on first join:	set {zycia.%player%} to 3on rightclick with diamond:	{zycia.%player%} is smaller than 10:		remove 1 diamond from player		add 1 to {zycia.%player%}		message "Doladowales swoje zycia! Masz ich teraz: %{zycia.%player%}"	else:		cancel event		message "Masz maksymalna ilosc zyc!"on death of player:	{zycia.%victim%} is greater than 0:		add -1 to {zycia.%victim%}		send "Straciles 1 zycie! Masz ich teraz: %{zycia.%victim%}%"	else:		execute console command "tempban %victim% Skonczyly Ci sie zycia!"
Napisalem troche inny skrypt. Jezeli nie bd dzialal to pisz ;)

PS: za literowki przepraszam, pisalem z telefonu :p

• 0

UUID pobiera sie tak %uuid of player%

A ten skript co wyrzej jest to bez sensu totalnie

Po co smiecic skript jak w zmiennych mozna napisac ze odrazu gracz ma 3 zycia zmieniajac 0na 3 oraz usunac te on first join potem nie add -1

A daje sie remove 1 from {zmienna}

On death of player:

If {zycia.%victrim%} is 0

Kick the player due to "skacxyly ci sie zycia"

Wykonywanie komendy przez konsole sorrki ze nie dalem ale nie umiem kopiowac poprawie na moim tel

Else:

Remove 1 from {zycia.%victrim%}

Send "straciles 1zycie pozotaly co â„…{zycia.%victrim%}â„…"

Nie testowane ale bedzie poprawnie dzialac :)

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...