xTea_199 4 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2017 jak zrobić zmienną która daje nam do dyspozycji gracza w wydarzeniu... @EventHandler public void onInteract(PlayerInteractEvent e){ if(e.getPlayer().getItemInHand() !=null && e.getPlayer().getItemInHand().getType().equals(Material.PAPER) && e.getPlayer().getItemInHand().getItemMeta().hasDisplayName() && e.getPlayer().getItemInHand().getItemMeta().getDisplayName().equals(xxx.getItemMeta().getDisplayName())){ e.getPlayer(); Bukkit.dispatchCommand(Bukkit.getConsoleSender(), "pex user <player> group set vip"); } } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 344 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2017 Widzę Towarzyszu, że nie wiecie co to zmienna. Poszperałem w sieci i znalazłem dobrze tłumaczący to poradnik - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Musisz znać typ danych, który ta zmienna ma zapisać (tutaj Player), następnie nadać jej nazwę, oraz podać jej definicję (czyli czym tak na prawdę jest) - tutaj e.getPlayer();. xTea_199 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2017 @TheMolkaPL To jest po angielsku, będzie ciężko @Toppic Nie musisz przypisywać do zmiennej. Wystarczy dać e.getPlayer(). xTea_199 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xTea_199 4 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2017 ixidi mogł byś to napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2017 Player p = e.getPlayer(); A jeśli chodzi o wprowadzenie to: Player p = e.getPlayer(); Bukkit.dispatchCommand(Bukkit.getConsoleSender(), "pex user "+p.getName()+" group set vip"); EDIT @xTea_199 xTea_199 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xTea_199 4 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2017 daje like narazie tego nie sprawdze czy działa bo jestem na tel xidi już się nauczyłem takiego wpeowadzania Chatcolorow i takich innych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
xTea_199 4
jak zrobić zmienną która daje nam do dyspozycji gracza w wydarzeniu...
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi