Szki3lko 4 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 Siema mam takie pytanko czy da się w skrypcie zrobić tak że jeżeli gracz wpiszę daną komendę np: /pomoc to przez 3 sekund od momentu wpisania nie będzie mógł otworzyć skrzynki, craftingu, enderchesta itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bopke 359 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 On command "pomoc": set {cooldown::%player%} to 3 On right-click on any block: if {cooldown::%player%} is bigger than 0 cancel event Every second: loop {cooldown::*} substract 1 from loop-value if loop-value is smaller than 1: delete {cooldown::%loop-index%} Nie sprawdzałem, na oko powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szki3lko 4 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 3 minuty temu, bopke napisał: On command "pomoc": set {cooldown::%player%} to 3 On right-click on any block: if {cooldown::%player%} is bigger than 0 cancel event Every second: loop {cooldown::*} substract 1 from loop-value if loop-value is smaller than 1: delete {cooldown::%loop-index%} Nie sprawdzałem, na oko powinno działać. Tak sobie sprawdzam i nie działa errory się pokazują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bopke 359 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 To podaj tutaj te errory, to znacznie ułatwi pracę bo nie mam teraz możliwości sprawdzenia na serwerze co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dj_Aktor 2 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 Godzinę temu, bopke napisał: To podaj tutaj te errory, to znacznie ułatwi pracę bo nie mam teraz możliwości sprawdzenia na serwerze co i jak. 'any block' is not an entity type Line 4 loop cooldown:: is not a bolean yes/no substract 1 from loop-value is not a boolean yes/no there's no loop that matches bopke 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bopke 359 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 on command "pomoc": set {cooldown::%player%} to 3 on rightclick: if {cooldown::%player%} is bigger than 0: cancel event every second: loop {cooldown::*}: subtract 1 from {cooldown::%loop-index%} if loop-value is smaller than 1: delete {cooldown::%loop-index%} teraz już na pewno działa, wszystko zostało przetestowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dj_Aktor 2 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 4 minuty temu, bopke napisał: on command "pomoc": set {cooldown::%player%} to 3 on rightclick: if {cooldown::%player%} is bigger than 0: cancel event every second: loop {cooldown::*}: subtract 1 from {cooldown::%loop-index%} if loop-value is smaller than 1: delete {cooldown::%loop-index%} teraz już na pewno działa, wszystko zostało przetestowane. Ja teraz mam Possible name conflict of variables {cooldown;;*} and {cooldown:%player%} (there might be more conflicts) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bopke 359 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 Niestety nie wiem co mogę z tym zrobić, ale jest to tylko ostrzeżenie, które w tym wypadku można zignorować Dj_Aktor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dj_Aktor 2 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 1 minutę temu, bopke napisał: Niestety nie wiem co mogę z tym zrobić, ale jest to tylko ostrzeżenie, które w tym wypadku można zignorować Potwierdzam! Skrypt działa jak należy. Wystarczy, że ktoś doda Tekst, że jest cooldown i gitarka. Plus dla bopke się należy. Chciałem dodać tekst, ale zbędne. /pomoc i tak zakryje ten napis. P.S. Już nie wyświetla błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bopke 359 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 Tekst o cooldownie? Mówisz i masz on command "pomoc": set {cooldown::%player%} to 3 on rightclick: if {cooldown::%player%} is bigger than 0: cancel event send "&cNa serwerze aktywne jest 3 sekundowe opóźnienie interakcji z blokami po wykonaniu komendy &6/pomoc&c." to player every second: loop {cooldown::*}: subtract 1 from {cooldown::%loop-index%} if loop-value is smaller than 1: delete {cooldown::%loop-index%} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Szki3lko 4
Siema mam takie pytanko czy da się w skrypcie zrobić tak że jeżeli gracz wpiszę daną komendę np: /pomoc to przez 3 sekund od momentu wpisania nie będzie mógł otworzyć skrzynki, craftingu, enderchesta itp
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi