Witajcie panie i panowie mam taki mały problem , dopiero zaczynam zabawę z skript i niewiele jeszcze rozumiem , napisałem prosty skrypt który zmienia komendy na inne i tworzy małe menu wygląda on tak :
command /h:
trigger:
send "&c======== &2Menu Wierzchowców &c======== "
send "&e/Stajnia &8- Lista twoich wierzchowców"
send "&e/przywolaj &6[nazwa] &8- Przyzywa danego wierzchowca"
send "&e/schowaj &8- Odsyła przywołnego wierzchowca do stajni"
command /stajnia:
trigger:
execute player command "/b123 list"
command /schowaj:
trigger:
execute player command "/b123 dismiss"
command /Przywolaj [<text>]:
trigger:
execute player command "/b123 summon %argument 1% "
chodzi o to że w ostatniej komendzie /przywolaj jeżeli ktoś zostawi puste wyskakuje bląd na czacie z pluginu ukrytego pod skryptem ( tego b123 ) chce zrobić tak :
że jeżeli w miejscu [<Text>] gracz zostawi puste pole to skrypt wyśle mu wiadomość
jeżeli natomiast wpisze tam co kolwiek to wykona mu komende ( execute player command "/b123 summon %argument 1% " )
Pytanie
Grendix 0
Witajcie panie i panowie mam taki mały problem , dopiero zaczynam zabawę z skript i niewiele jeszcze rozumiem , napisałem prosty skrypt który zmienia komendy na inne i tworzy małe menu wygląda on tak :
chodzi o to że w ostatniej komendzie /przywolaj jeżeli ktoś zostawi puste wyskakuje bląd na czacie z pluginu ukrytego pod skryptem ( tego b123 ) chce zrobić tak :
że jeżeli w miejscu [<Text>] gracz zostawi puste pole to skrypt wyśle mu wiadomość
jeżeli natomiast wpisze tam co kolwiek to wykona mu komende ( execute player command "/b123 summon %argument 1% " )
https://skript.pl/temat/17262-skrypt-podmieniaj%C4%85cy-komendy-z-argumentem/Udostępnij na innych stronach
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi